Autonieuws

Concept-SUV: Ford Iosis X

Ford komt met een conceptcar van een nieuwe SUV naar Parijs. Ford zegt er gelijk bij dat de auto niet bedoeld is voor productie maar meer laat zien waartoe Ford in staat is. Feit is wel dat Ford in 2008 met een SUV komt.

De Iosis X, zoals de SUV heet, moet volgens Martin Smith, Executive Design Director van Ford Europa klanten meer inzicht te geven in onze nieuwe designtaal". Het design van de wagen is in de grote lijnen gelijk de gelijknamige Iosis. De X die deze conceptcar heeft, staat voor de extra cross-over capaciteiten van de auto. "Deze auto laat zien hoe we het kinetic design kunnen toepassen op een heel ander type auto", zegt Martin Smith. "We hebben alle hoofdthema´s en grafische elementen die voor het eerst te zien waren in de Iosis, volledig omgevormd en toegepast op een zeer sportieve cross-over met de wielbasis van een compacte auto uit het C-segment."

Nieuw Ford gezicht
Het front van de Iosis X toont het nieuwe Ford Europa-gezicht, zoals we die in de toekomst vaker gaan zien. Vooral de dominante omgekeerde-trapeziumvorm van de onderste grille is inmiddels een zeer sterk merkelement geworden", vertelt Lamm. Stefan Lamm, Chief Exterior Designer van Ford Europa wil graag inspelen op de grote vraag naar SUV’s. Verder vertelt Lamm dat de nieuwe voorbumper de voetgangerveiligheid enorm verbetert. Dit komt voornamelijk omdat alle hoeken van het front zijn afgeschuind. Doordat de deuren naar buiten scharnieren wordt niet alleen de instap van passagiers vergemakkelijkt. Het zorgt er ook voor de toeschouwers een blik kunnen werpen op het moderne interieur.

Interieur
Het interieur-designteam van Ford, dat wordt geleid door Nikolaus Vidakovic, heeft een modern interieur ontworpen voor de Iosis X . Hij vertelt ons dat het interieur wordt gedomineerd door een nieuwe vloeiende middenconsole, geïnspireerd op het design van een moderne helikoptercockpit. Verder zei hij dat het slanke instrumentenpaneel nog wel eens in toekomstige producten van Ford terug te vinden zijn, misschien wel in de nieuwe SUV die in 2008 zou moeten komen. Deze conceptcar zou heel goed een idee kunnen geven over het design van dit model, al benadrukt Ford dat dat niet zo is. Meer informatie over dat productiemodel verwachten wij in 2007.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford's detectiesysteem beschermt motorrijder in de file

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active

Autotests
Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.