Autonieuws

Ook als stationwagon: Kia Cee´d

Kia is in een razend tempo de compleet nieuwe modellijn Cee´d aan het presenteren. In Parijs staat behalve het 5-deurs productiemodel ook een 3-deurs conceptcar en deze Cee´d Sporty Wagon, ofwel de stationwagon.

Het begon allemaal in februari 2006. Kia presenteerde op de Autosalon van Genève de Cee´d. De conceptcar was een voorbode van een nieuwe modellijn van Kia in het C-segment. In de zomer van 2006 presenteerde Kia het productiemodel van vijfdeurs Cee´d. Niet veel later werd er opnieuw een conceptcar onthuld; pro_Cee´d. Deze driedeurs Cee´d is wat sportiever vormgegeven en zal het gamma eveneens gaan versterken. Nu is het de stationwagon variant van de Cee´d die het levenslicht ziet.

Afmetingen en ruimte
De 4,47 m lange en 1,49 m hoge Cee´d stationwagon zal als tweede model op de markt worden gepresenteerd. Eerst komt de vijfdeurs hatchback en na de stationwagon volgt de driedeurs hatchback. Volgens Kia heeft het model een forse laadruimte en is er tevens een extra opbergvak onder de laadvloer. De wielbasis van 2,65 m is gelijk aan die van de vijfdeurs.

September 2007
Wanneer de Cee’d sporty wagon in september 2007 leverbaar wordt, zullen kopers een ruime keuze hebben uit maar liefst vijf motorenopties, drie bekleding- en uitrustingsniveaus en twaalf carrosseriekleuren.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Kia Cee'd (GT Line) met 1.0 T-GDi geprijsd

Autonieuws
1.0 T-GDI debuteert in Kia Cee'd GT Line
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.