Autonieuws

Nieuwe look & technologie: Volkswagen Touareg

De Volkswagen Touareg is in een nieuw jasje gestoken. Het meest opvallend is de inmiddels kenmerkende chromen Volkswagen-grille. Onderhuids heeft Volkswagen flink aan de techniek gesleuteld. De komst van een nieuwe V8 benzinemotor is daar het meest opvallend.

De in 2002 gepresenteerde Volkswagen Touareg heeft een vernieuwingskuur ondergaan. Volkswagen´s zeer succesvolle SUV werd op meer dan 2.300 punten bijgeschaafd en vernieuwd. De meest in het oog springende wijzigingen vinden we aan de voorzijde van de Touareg. Behalve de opnieuw vormgegeven koplampen zien we een verchroomde grille die inmiddels het nieuwe gezicht is van diverse Volkswagens. Maar dat is niet alles. Ook de voorbumper en de buitenspiegels zijn nieuw. Aan de achterzijde zal men twee keer moeten kijken om de nieuwe Touareg van de ´oude´ te onderscheiden. Het zijn de dakspoiler, de lichtunits en de bumper die wat verschillen vertonen. Tot slot levert Volkswagen nieuwe lichtmetalen wielen en een aantal nieuwe carrosseriekleuren.

Audiosysteem van Dynaudio
Dat de vernieuwingskuur ook in het interieur is doorgevoerd is maar nauwelijks waarneembaar. Het is voornamelijk het instrumentarium wat gewijzigd is. Een groter informatiedisplay tussen de tellers vormt de belangrijkste optische wijziging. Verder laat Volkswagen weten dat ook de voorstoelen compleet nieuw zijn. Het aanbod multimediasystemen is uitgebreid met een audiosysteem van de Deense specialist Dynaudio. De tienkanaals versterker met een totaal vermogen van 620 watt moet de inzittenden trakteren op een fantastische geluidskwaliteit.

V8 FSI-benzinemotor
Een primeur voor Volkswagen is de komst van een nieuwe V8. De Touareg zal als eerste Volkswagen leverbaar zijn met deze V8 FSI-motor die goed is voor een vermogen van 350 pk en een koppel van 440 Nm. Naast deze nieuwe motor levert Volkswagen nog twee benzinemotoren; de 280 pk sterke V6 FSI en de 450 pk sterke W12. Daarnaast zijn er nog drie dieselmotoren voor de Tourag. De basis wordt gevormd door de 174 pk sterke 5-cilinder gevolgd door de V6 TDI met 225 pk en tot slot uiteraard de machtige V10 TDI (313 pk).

ABSplus
Technisch gezien heeft Volkswagen ook zeker niet stilgezeten. De Touareg wordt geleverd met een aantal nieuwe veiligheidssystemen. ABSplus is een absolute primeur voor Volkswagen. Het gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat er ook op een slechte ondergrond (grind, zand, gras) goed kan worden geremd. De remafstand neemt met zo´n 20% af dankzij ABSplus. Verder zien we Front Scan. Dit radargestuurde systeem werkt niet alleen als Adaptive Cruise Control, maar kan ook een noodstop uitvoeren in het geval van een dreigend ongeluk. Bovendien ziet het systeem een noodsituatie aankomen en zorgt het ervoor dat de remmen worden ´klaargezet´. Om in te grijpen als het allemaal echt fout gaat is het ESP systeem opnieuw onder de loep genomen. Het systeem zorgt voor de aansturing van onder andere de Active Rollover Protection, Rain Brake Support en Understeer Control Logic. Tot slot levert Volkswagen de Touareg met een systeem genaamd Side Scan. Het systeem is beter bekend als Lane Departure Warning en detecteert wanneer de bestuurder van baan wisselt zonder richting aan te geven. Dit zou kunnen duiden op het in slaap sukkelen van de bestuurder en zodoende kan deze worden gewaarschuwd door het systeem in de Touareg.

Begin 2007 bij de dealers
De vernieuwde Volkswagen Touareg staat als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs. In de eerste maanden van 2007 staat de vernieuwde Touareg bij de Volkswagen-dealers.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.