Autonieuws

Kia pro_cee´d: voorbode sportieve driedeurs

In navolging op de Cee´d presenteert Kia in Parijs de pro_cee´d. De conceptcar is een voorbode van de driedeurs variant van de Kia Cee´d vijfdeurs waarvan het productiemodel eveneens in Parijs staat. De sportieve driedeurs pro_cee´d zal jonge kopers aan moeten spreken.

In een rap tempo is Kia het complete modellengamma aan het vernieuwen en uitbreiden. Het succes van Kia is enorm en de Koreaanse autofabrikant heeft Europa ontdenkt als een groeimarkt. In het designcentrum in het Duitse Rüsselheim worden de Europese modellen van Kia ontworpen en ontwikkeld.

C-segment
In maart presenteerde Kia op de Autosalon van Genève de Cee´d. De conceptcar was een voorbode van voor Europa ontwikkelde Kia die de concurrentie aan moet gaan in het C-segment. In Parijs staat het productiemodel van deze conceptcar. Maar Kia gaat verder met de Cee´d. De pro_cee´d is een sportieve afgeleide van het vijfdeurs productiemodel en staat als conceptcar in Parijs.

Driedeurs, vijfdeurs en stationwagon
De sportievere lijn ten opzichte van de vijfdeurs Cee´d wordt voornamelijk bewerkstelligt door de lagere zijramen, de lagere en aflopende daklijn en de vele aluminium accenten. Ook de 19 inch lichtmetalen wielen dragen sterk bij aan de sportieve uitstraling. In het interieur zien we vooral donker gekleurde materialen die zorgen voor een high-tech en sportieve sfeer. De met leer beklede stoelen, de aluminium accenten en vooral ook de opvallende tellers moeten jonge bestuurders aanspreken. Kia richt zich met deze driedeurs variant dan ook vooral op een jong koperspubliek. Eind 2007 zal de driedeurs Cee´d in productie gaan. Vlak daarvoor zal er ook een stationwagon variant worden gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Kia Cee'd (GT Line) met 1.0 T-GDi geprijsd

Autonieuws
1.0 T-GDI debuteert in Kia Cee'd GT Line
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.