Autonieuws

In gelimiteerde oplage: Alfa 8C Competizione

Alfa Romeo heeft de productieversie van de 8C Competizione klaar. De auto staat als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs en is een directe afgeleide van de in 2003 gepresenteerde conceptcar. De wonderschone 8C Competitionze gaat in een gelimiteerde oplage gebouwd worden.

Drie jaar geleden stond de 8C Competizione als wereldprimeur op de IAA 2003 in Frankfurt. De auto trok zoveel belangstelling en oogste zo enorm veel lovende woorden dat er voor Alfa Romeo bijna geen keuze meer was. De auto moest in productie gaan! Inmiddels drie jaar laten is de Autosalon in Parijs het toneel van de wereldpremière van de productieversie van de 8C Competizione. Gelukkig heeft Alfa Romeo het design onaangetast gelaten en de auto rechtstreeks doorontwikkeld naar een productiemodel.

Maserati achtcilinder
De beeldschone Italiaanse sportauto is ontwikkeld in samenwerking met Maserati. De achtcilinder benzinemotor is dan ook afkomstig van de Italiaanse collega´s en zal ook in de nieuwe Maserati Coupé geleverd gaan worden. Met een inhoud van 4.7 liter is de V8 goed voor een vermogen van 450 pk en een koppel van 470 Nm. Maar liefst 80% van het koppel is al bij 2.000 tpm beschikbaar. Het vermogen wordt middels een zestraps automaat overgebracht op de achterwielen. Ondanks dat er over prestaties nog met geen woord wordt gerept kunnen wij al wel raden dat de 8C Competizione daarin niet teleur zal stellen. Een sprint vanuit stilstand naar de honderd moet binnen 5 seconden te realiseren zijn.

Koolstofvezel
Om die sportieve prestaties te behalen is getracht het gewicht van de auto zo laag mogelijk te houden. De carrosserie is van koolstofvezel en daardoor behalve zeer licht ook extreem sterk. Om de materiaalkeuze aan de inzittenden te tonen werd een groot deel van het interieur hiermee bekleed.

Gelimiteerde oplage
Volgend jaar (2007) zal de 8C Competizione in een gelimiteerde oplage van 500 stuks worden verkocht. Grote kans dat de productie binnen de kortste keren is uitverkocht!

Gerelateerde artikelen

Novitec 8C: Belle en het beest gecombineerd

Tuning & styling
Novitec 8C: Belle en het beest gecombineerd
> Artikel lezen

Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak
> Artikel lezen

Alfa Romeo rolt omvangrijk 5-jarenplan uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Productiemodel Alfa Disco Volante een feit

Autonieuws
Productiemodel Alfa Disco Volante een feit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.