Autonieuws

Alfa Romeo 8C Competizione

In gelimiteerde oplage: Alfa 8C Competizione

Alfa Romeo heeft de productieversie van de 8C Competizione klaar. De auto staat als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs en is een directe afgeleide van de in 2003 gepresenteerde conceptcar. De wonderschone 8C Competitionze gaat in een gelimiteerde oplage gebouwd worden.

In gelimiteerde oplage: Alfa 8C Competizione
Drie jaar geleden stond de 8C Competizione als wereldprimeur op de IAA 2003 in Frankfurt. De auto trok zoveel belangstelling en oogste zo enorm veel lovende woorden dat er voor Alfa Romeo bijna geen keuze meer was. De auto moest in productie gaan! Inmiddels drie jaar laten is de Autosalon in Parijs het toneel van de wereldpremière van de productieversie van de 8C Competizione. Gelukkig heeft Alfa Romeo het design onaangetast gelaten en de auto rechtstreeks doorontwikkeld naar een productiemodel.

Maserati achtcilinder
De beeldschone Italiaanse sportauto is ontwikkeld in samenwerking met Maserati. De achtcilinder benzinemotor is dan ook afkomstig van de Italiaanse collega´s en zal ook in de nieuwe Maserati Coupé geleverd gaan worden. Met een inhoud van 4.7 liter is de V8 goed voor een vermogen van 450 pk en een koppel van 470 Nm. Maar liefst 80% van het koppel is al bij 2.000 tpm beschikbaar. Het vermogen wordt middels een zestraps automaat overgebracht op de achterwielen. Ondanks dat er over prestaties nog met geen woord wordt gerept kunnen wij al wel raden dat de 8C Competizione daarin niet teleur zal stellen. Een sprint vanuit stilstand naar de honderd moet binnen 5 seconden te realiseren zijn.

Koolstofvezel
Om die sportieve prestaties te behalen is getracht het gewicht van de auto zo laag mogelijk te houden. De carrosserie is van koolstofvezel en daardoor behalve zeer licht ook extreem sterk. Om de materiaalkeuze aan de inzittenden te tonen werd een groot deel van het interieur hiermee bekleed.

Gelimiteerde oplage
Volgend jaar (2007) zal de 8C Competizione in een gelimiteerde oplage van 500 stuks worden verkocht. Grote kans dat de productie binnen de kortste keren is uitverkocht!
Redactie
Door Redactie
In gelimiteerde oplage: Alfa 8C Competizione
In gelimiteerde oplage: Alfa 8C Competizione

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers