Autonieuws

De terugkeer van de Lancia Delta

Lancia toont in Parijs de Delta HPE, een voorbode van de nieuwe Delta. Daarmee wordt eindelijk duidelijk dat het merk Lancia de Delta opnieuw leven in gaat blazen. De conceptcar is elegante maar tegelijk ook sportief vormgegeven.

Het is de afgelopen jaren erg stil geworden rond het merk Lancia. De Italiaanse Fiat-dochter presenteerde enkele conceptcars waaronder de Fulvia, maar daar bleef het ook bij. De Ypsilon is het enige model dat het bij ons nog redelijk doet, maar ook dat model kan Lancia geen aantallen opleveren. De Musa, Thesis en Phedra zijn al helemaal geen succesnummers en dus wordt het tijd om het merk nieuw leven in te blazen.

Lancia in hart en nieren
Volgend jaar staat de nieuwe Delta bij de dealers. Op de Autosalon van Parijs presenteert Lancia deze conceptcar als voorbode van de nieuwe Delta. De spannend en tegelijk exclusief gelijnde Delta HPE conceptcar is een Lancia in hart en nieren. Het model heeft de typische uitstraling van het merk en tegelijk biedt de Delta de basis voor een supersnelle variant zoals we die uit vroegere tijden kennen.

Ruim
Dat het model vooral veel binnenruimte gaat bieden wordt duidelijk aan de hand van de afmetingen die de conceptcar heeft. De Delta HPE is 4,50 meter lang, 1,80 meter breed en 1,50 meter hoog  De wielbasis is maar liefst 2,70 m en dat biedt voldoende basis voor een ruim interieur. Lancia laat weten dat de bagageruimte 400 liter inhoud heeft en daarmee ook voldoende groot is voor de wekelijkse boodschappen en de vakantiebagage. In het interieur zien we prachtige materialen als hout, chroom, leer en alcantara. . Van op het stuur te bedienen Bose Hi-Fi tot automatische dualzone climate control, alles is aanwezig. Het glazen dak zorgt voor een grote hoeveelheid licht in het interieur. . Van op het stuurwiel zijn de belangrijkste functies zoals de Bose Hi-Fi installatie en de automatische dualzone climate control bedienbaar. Verder zien we het moderne Blue&Me. Blue&Me biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon voorzien van Bluetooth® handsfree te kunnen bellen. Tevens is het mogelijk om digitale muziekbestanden via een aangesloten memory stick te beluisteren. Nieuw is de SMS-reader, hiermee is het mogelijk om het Blue&Me® systeem een SMS te laten voorlezen.

Zomer 2007
Halverwege 2007 zal de nieuwe Delta bij de dealers staan. Dat het model duidelijk op deze Delta HPE concept zal gaan lijken staat wat ons betreft buiten twijfel. Lancia laat dan ook weten dat het model is ontwikkeld voor zowel benzine- als dieselmotoren die allemaal voorzien zijn van een turbo en gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een gerobotiseerde transmissie. De vermogens lopen uiteen van 120 tot meer dan 200 pk.

Gerelateerde artikelen

MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta

Autonieuws
MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta
> Artikel lezen

Geveild: Kankkunen's legendarische Lancia Delta

Autonieuws
Delta
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.