Autonieuws

Krachtiger V8 voor Bentley Arnage

Bentley heeft de Arnage voor modeljaar 2007 een update gegeven. Het grootste nieuws vinden we onder de motorkap. De V8 is flink aangepakt en levert zowel in de Arnage R als de in de Arnage T een pak meer vermogen en koppel.

Sinds jaar en dag is de Arnage het vlaggenschip van Bentley. Het model werd in 2005 gefacelift, maar behield de typische lijnen die de Arnage kenmerken. Dr. Ulrich Eichhorn (Raad van Bestuur van Bentley) laat weten dat de auto bij die facelift ook klaar is gemaakt om meer vermogen aan te kunnen. Met de opkomst van steeds krachtiger wordende concurrenten voldoet Bentley nu aan die verwachting. De Arnage R en Arnage T hebben meer vermogen gekregen.

Motor dateert uit 1959
Sommigen zullen even schrikken bij het horen van het feit dat de huidige V8 al sinds 1959 door Bentley in gebruik is. Uiteraard is de motor in de loop van de jaren gemoderniseerd en heeft de V8 meer vermogen gekregen, maar de basis is nog steeds gelijk. Bentley maakt dus al bijna 50 jaar gebruik van dezelfde motor. Ook met de grondige vernieuwingen die het Britse merk anno 2006 doorvoert blijft de motor in gebruik. Diverse moderniseringen hebben ervoor gezorgd dat de motor zowel in de Arnage R als Arnage T meer vermogen levert.

500 pk voor Arnage T
In de Arnage R is het vermogen gestegen van 405 naar 450 pk. Het koppel steeg van 835 naar 875 Nm. Uiteraard heeft deze vermogenstoename effect op de prestaties. De topsnelheid van de Arnage R ligt voortaan op 270 km/h tegenover 249 km/h voor het uitlopende model. De op sportiviteit gerichte Arnage T ging er eveneens op vooruit. De auto behaalt voortaan een topsnelheid van 288 km/h (was 270 km/h). Dat alles is te danken aan een vermogen dat is gestegen van 457 pk naar 500 pk. Het koppel steeg van 875 Nm naar een indrukwekkende 1.000 Nm. De 6.75 liter V8 twin-turbo benzinemotor is voortaan gekoppeld aan een splinternieuwe 6-traps automaat van ZF. De automaat heeft de mogelijkheid om te worden ingeschakeld in Drive, Sport en Semi-Automatic. Wanneer voor de Semi-Automatic stand wordt gekozen kan de bestuurder zelf op- en terugschakelen. De Sport-stand zorgt voor een sportiever schakelpatroon en schakelt daardoor later over dan in Drive. De ´Sport-knop´ op het dashboard kan - onafhankelijk van de gekozen instelling van de automaat - zorgen voor een sportievere afstelling.

Nieuwe opties
Naast de vernieuwde motor profiteert de Arnage voor modeljaar 2007 ook van nieuwe opties. Zo zijn een bandenspanningcontrolesysteem en een Bluetooth-telefoon voortaan standaard gemonteerd. De verlengde Arnage RL is verder voorzien van een centrale armsteun met flessenkoeler achterin, telefoon achterin en een achteruitrijcamera.

Flying B
Om de Arnage R(L) en de Arnage T verder van elkaar te onderscheiden heeft Bentley een aantal designwijzigingen doorgevoerd. Zo zijn radiatorgrille en de bumpergrille van de Arnage T voortaan in een donkere kleur uitgevoerd. Op de Arnage R en RL is daar met chroom gewerkt. Verder zien we op elke Arnage een Bentley ´B´ badge op de D-stijl en is er een afneembare ´Flying B´ op de motorkap leverbaar. Verder zijn er nieuwe designs lichtmetalen wielen, exterieurkleuren en nieuwe bekledingssoorten en kleuren leverbaar.

Parijs
Bentley toont de vernieuwde Arnage op de Autosalon van Parijs. In september zal het model in de verkoop gaan.

Gerelateerde artikelen

Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train

Autonieuws
Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train
> Artikel lezen

Topklasse: Bentley Arnage Limousine

Autonieuws
Topklasse: Bentley Arnage Limousine
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Arnage geïntroduceerd

Autonieuws
Nieuwe Bentley Arnage geïntroduceerd
> Artikel lezen

Superexclusieve Bentley Arnage Limousine

Autonieuws
Superexclusieve Bentley Arnage Limousine
> Artikel lezen

Naim audiosystemen voor Bentley

Automultimedia
Naim audiosystemen voor Bentley
> Artikel lezen

Ere aan de Le Mans overwinningen van Bentley

Autonieuws
Ere aan de Le Mans overwinningen van Bentley
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.