Autonieuws

Chevrolet Camaro mogelijk naar Europa!

GM heeft besloten om de Chevrolet Camaro in productie te nemen. De auto schitterde als conceptcar op de Detroit Motor Show en oogstte veel belangstelling van potentiële kopers. Begin 2009 komt de auto op de markt. Op dit moment wordt onderzocht of de Camaro ook naar Europa zal komen.

“Er zijn serieuze plannen voor de Camaro”, schreven wij op 10 januari dit jaar toen Chevrolet de auto in Detroit presenteerde. En dat die plannen echt serieus waren blijkt nu. General Motors - moederbedrijf van Chevrolet - heeft namelijk bekend gemaakt dat de Camaro er echt gaat komen. Daarmee krijgt de legendarische Amerikaanse sportauto een vervolg. Wereldwijd werden er sinds 1969 maar liefst 4,5 miljoen exemplaren van verkocht. De ruim 1.000 Camaro-clubs die er wereldwijd bestaan geeft mede aan hoe populair de auto was en nog steeds is.

Nagenoeg ongewijzigd in productie
De in Detroit gepresenteerde conceptcar is een moderne interpretatie van de oude Camaro. De auto is breed, stoer en vooral ook sportief van uitstraling. In alles is de conceptcar herkenbaar als een Amerikaanse sportauto uit vervlogen tijden, maar dan wel in een modern jasje. Dat jasje zal de productieversie behouden. De auto zal eind 2008 nagenoeg ongewijzigd in productie worden genomen.

V6 en V8
Zoals het bij een auto als deze hoort ligt de motor voorin en worden de achterwielen aangedreven. De conceptcar werd voor de gelegenheid aangedreven door de LS2-motor die ook in de Corvette ligt. Maar liefst 400 pk brengt deze motor op de achterwielen. Het productiemodel zal leverbaar worden met zowel een V6 als een V8 en de keuze uit handgeschakelde en automatische transmissies.

Onderzoek naar afzetmogelijkheden in Europa
Momenteel onderzoekt Chevrolet Europe de mogelijkheden voor de introductie van de Camaro op de Europese markt. Voorlopig is het nog niet zover want pas in 2009 verschijnt het model bij de Amerikaanse dealers. Mogelijk zal de Camaro dan ook bij ons leverbaar worden. Laten we het hopen!

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.