Autonieuws

In detail: Volvo C30

Vorige week toonden we u al de foto’s van de Volvo C30. Nu maakt de fabrikant de gegevens bekend. De productie start eind dit jaar, dus de eerste exemplaren zullen begin volgend jaar de weg opgaan. Prijzen zijn nog niet bekend.

Het uiterlijk van de C30 wijkt maar nauwelijks af van de Volvo C30 Design Concept. Dit studiemodel werd begin januari op de Detroit Motor Show gepresenteerd. De lage grille, verbrede wielkasten, die in de bumper doorlopen, en de glazen achterklep zijn enkele opvallende designelementen. Vooral de achterklep geeft een vette knipoog naar Volvo’s oudgedienden, zoals de 1800 ES. Qua afmetingen is de C30 veruit de kleinste in het Volvo-gamma. Hij deelt zijn onderstel met de S40, maar is qua lengte 22 centimeter korter dan zijn grotere broer.
 
Dynaudio 
Doordat een achterbank ontbreekt, biedt de nieuwe C30 binnenin plaats aan vier volwassen. De achterpassagiers zitten comfortabel op twee, door een middenconsole van elkaar gescheiden stoelen. “De C30 is er voor de individualist. Het programma kent tal van opties om de C30 geheel naar eigen stijl en smaak aan te kleden”, vertelt Hakan Abrahamsson, leidinggevende aan het C30-project. De karakteristieke, zwevende middenconsole is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. In de basisuitvoering bestaat de mogelijkheid om uit drie bekledingsstoffen te kiezen. Ook is de instapper uitgerust met Volvo’s hoogwaardige geluidsinstallatie. Voor de ware audioliefhebbers is het Dynaudio Premium Sound System beschikbaar, met maar liefst tien luidsprekers.
 
Ruime keuze aan motoren 
Onder de kap is er keuze uit een groot arsenaal aan motoren. Het benzinefront begint bij de 100 pk sterke 1,6-liter viercilinder en loopt op via de 2.0 viercilinder en de vijfcilinder 2.4 naar de T5 met 220 pk. Op dieselgebied zijn er drie verschillende motoren beschikbaar, namelijk een 1.6 met 109 pk, een 2.0 met 136 pk en tot slot de 180 pk sterke D5.
 
Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen 
De Zweden besteden altijd veel aandacht aan de veiligheidsvoorzieningen. Ze komen dan ook meer dan eens met allerlei innovaties. Op de C30 is onder meer het BLIS-systeem leverbaar. Dit Blind Spot Information System, helpt de bestuurder auto’s te spotten die zich in dode hoeken links en rechts van de auto bevinden. De voorzijde kent dezelfde gepatenteerde structuur als die van de S40 en V50. Voorzieningen die een whiplash voorkomen (WHIPS) en het Side Impact Protection System behoren eveneens tot de veiligheidsuitrusting, evenals een partij airbags. (voor-, zij- en gordijnairbags)
Volvo streeft ernaar om op jaarbasis zo´n 600.000 auto´s af te zetten. De C30 moet daar een belangrijke bijdrage aan gaan leveren. Tijdens de Autosalon van Parijs beleeft de nieuweling zijn publieksdebuut. Volvo hoopt 65.000 C30´s per jaar te verkopen.
 

Gerelateerde artikelen

Eerste Volvo C30 Electric’s voor Nederland

Autonieuws
Eerste Volvo C30 Electric’s voor Nederland
> Artikel lezen

14% Volvo C30 voor snelle beslissers

Autonieuws
14% Volvo C30 voor snelle beslissers
> Artikel lezen

Volvo: draadloos EV’s opladen volgende stap

Autonieuws
Volvo: draadloos EV’s opladen volgende stap
> Artikel lezen

5-deurs Volvo C30 verder dan we dachten

Spyshots
5-deurs Volvo C30 verder dan we dachten
> Artikel lezen

Volvo verkort opladen van EV’s tot 1,5 uur

Autonieuws
Volvo verkort opladen van EV’s tot 1,5 uur
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.