Autonieuws

Sportmodel Volvo XC90

Volvo heeft de XC90-serie uitgebreid met een sportieve variant. De XC90 Sport heeft zowel van buiten als van binnen een sportievere look. De SUV uit Zweden is ook ondersteltechnisch en qua besturing aangepast.

Volgens Karin Falk, hoofd van de Special Vehicles-afdeling bij Volvo, is de XC90 Sport uitgebreid doordat er een grote vraag is naar een sportievere variant van de SUV. De Sport wordt onder andere geleverd in een nieuwe lakkleur die exclusief is voorbehouden aan deze XC90; ´Passion Red´. Verder beschikt de XC90 Sport over een verchroomd uitlaatsierstuk en zijn de verbrede wielkasten in de kleur van de carrosserie gespoten. De onderdorpels en diverse onderdelen op de bumpers zijn afgewerkt met een zilveren kleur. Om het sportieve karkater extra te benadrukken werden de roofrails achterwege gelaten. Deze zijn wel zonder meerprijs beschikbaar. Het plaatje wordt compleet gemaakt door de 19 inch lichtmetalen wielen.

Chronograaf-stijl
Ook de vormgeving van het interieur benadrukt het sportieve karakter van de auto. Het stuur en de versnellingspookknop zijn bekleed met geperforeerd leer en de sportstoelen bieden extra zijdelingse steun. De stoelen zijn bekleed met leer in twee kleuren en afgewerkt met een contrasterende ´piping´. De wijzerplaten zijn uitgevoerd in ´chronograaf-stijl´ en blauw verlicht. De vloermatten met een crèmekleurige bies maken het plaatje compleet.

Onderstel
Omdat sportiviteit niet alleen te maken heeft met een sportieve look, is ook het onderstel aangepast. Volvo heeft het chassis verder verfijnd en de schokdempers zijn stugger afgesteld. Verder werd ook de besturing directer. Volgens Volvo zijn de sportieve rij-eigenschappen hierdoor aanzienlijk verbeterd.

Motoren en prijzen
De XC90 Sport wordt leverbaar in combinatie met drie verschillende motoren. Uiteraard levert Volvo de 4.4 liter V8 (315 pk/440 Nm), maar ook de nieuwe 3.2 liter zescilinder (238 pk/320 Nm). Tot slot is er een dieselvariant in de vorm van de D5-dieselmotor (185 pk/400 Nm). De prijzen beginnen in Nederland bij € 69.480,- voor de XC90 Sport D5. De 3.2 zescilinder kost € 72.020,- en voor de V8 moet € 84.535,- worden neergeteld.

Gerelateerde artikelen

Baby's mogen bij Volvo direct voorin zitten

Autonieuws
Baby's mogen bij Volvo direct voorin zitten
> Artikel lezen

Avicii en de Volvo XC90 schitteren samen in nieuwe clip

Overige
Avicii en de Volvo XC90 schitteren samen in nieuwe clip
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Heico Sportiv ontwikkelt sportpakket voor Volvo XC90

Tuning & styling
Heico Sportiv ontwikkelt sportpakket voor Volvo XC90
> Artikel lezen

In aantocht: Volvo V90 Cross Country

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.