Autonieuws

Dodge Challenger komt in 2008

Na ruim 30 jaar afwezigheid keert de Dodge Challenger terug op de markt. De Challenger concept debuteerde op de afgelopen NAIAS in Detroit. In 2008 zal de compleet nieuwe Challenger op de markt komen. Daarmee is een icoon weer tot leven gebracht.

In de herfst van 1969 debuteerde de Dodge Challenger. Het model werd slechts van 1970 tot 1974 geproduceerd, maar Dodge verwierf wereldwijd een enorme status met dit model. De Challenger is een icoon in de autobranche. Het is dan ook niet vreemd dat Dodge, een merk dat stevig aan de weg timmert, opnieuw met de Challenger komt.

Conceptcar
Een voorzet op het productiemodel werd gegeven op de afgelopen NAIAS in Detroit (januari 2006). Daar debuteerde de Challenger conceptcar. De klassieke vormgeving, gecombineerd met moderne details en uiteraard moderne techniek werd enthousiast ontvangen. Voor Dodge was er dan ook geen reden om de auto niet in productie te nemen. Het uiteindelijke productiemodel zal dan ook slechts in detail afwijken van de conceptcar.

HEMI V8
De Challenger Concept wordt aangedreven door de welbekende HEMI V8 motor. In deze moderne muscle car levert de motor een vermogen van 425 pk. Met deze 6.1 liter achtcilinder onder de motorkap sprint de Challenger in slechts 4,5 seconden naar 100 km/h. Een topsnelheid van ruim 270 km/h is haalbaar.

Gerelateerde artikelen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Dagelijkse dosis benzine met 2015 Dodge Challenger

Fotogalleries
> Artikel lezen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

707 pk voor Dodge Challenger SRT Hellcat!

Autonieuws
Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.