Autonieuws

Leveringsgamma Mercedes G-klasse aangepast

Mercedes heeft het leveringsgamma van de G-klasse nog eens herzien. De twee oude dieselmotoren hebben plaats gemaakt voor één compleet nieuwe zescilinder diesel. Bovendien zijn een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd.

Sinds 1979 levert Mercedes de G-klasse. Onlangs maakte de Duitse autofabrikant bekend dat de G-klasse voorlopig nog niet zal verdwijnen. Sinds zijn introductie verkocht Mercedes 186.000 stuks van de G-klasse. Omdat zijn succes nog steeds voortduurt zal de G-klasse de komende jaren in productie blijven. Wel vond Mercedes het nodig om nog even aandachtig naar de techniek te kijken.

Nieuwe V6 dieselmotor
De komst van een nieuwe dieselmotor moet de G-klasse nog een aantal jaren sterk maken. De G 270 CDI en de G 400 CDI zijn verdwenen en vervangen door een nagelnieuwe zescilinder diesel. De moderne V6 CDI is voorzien van vier kleppen per cilinder, commonrail inspuiting en een turbo. De motor is goed voor een vermogen van 224 pk en een koppel van 540 Nm. Dat koppel is tussen 1.600 en 2.400 tpm volledig beschikbaar. De motor is gekoppeld aan een zeventraps automaat.

V8 benzine
Naast de nieuwe dieselmotor levert Mercedes de G-klasse met nog twee benzinemotoren. Het betreffen de G 500 en de G 55 AMG Kompressor. De G 500 wordt aangedreven door een V8 die 296 pk levert. De G 55 AMG is het topmodel en deze V8 weet 476 pk over te brengen op de wielen. Alle twee de motoren zijn net als de V6 diesel standaard gekoppeld aan een 7-traps automaat.

Wijzigingen
Elke G-klasse is uiteraard standaard voorzien van vierwielaandrijving. Deze is elektronisch geregeld en kan met een aantal knoppen op het dashboard worden ingesteld. Zodoende kunnen de drie aanwezige differentiëlen worden in- of uitgeschakeld. ESP is eveneens standaard. Vanaf heden heeft Mercedes eveneens standaard bi-Xenon koplampen gemonteerd en is de tweede zitrij in de vijfdeurs G-klasse uitgerust met Isofix-bevestigingspunten. De exterieurlak is voortaan extra sterk en bestand tegen krassen.

Drie carrosserievarianten
Mercedes levert de G-klasse in drie verschillende uitvoeringen te noemen een driedeurs, driedeurs cabrio en de vijfdeurs. Motorisch is er de keuze voor de V6 diesel, V8 benzine en de geblazen V8 van AMG.

Gerelateerde artikelen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition

Autonieuws
Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.