Autonieuws

Nieuwe motoren Porsche Boxster

De Porsche Boxster en Boxster S zijn voortaan leverbaar met iets krachtigere motoren. Het motorengamma komt hiermee overeen met dat van de Cayman. Behalve de nieuwe motoren is de Boxster leverbaar met een aangepast Sport Chrono Package en een vernieuwde Tiptronic S automaat.

De 2.7 liter motor van de Boxster beschikt voortaan over 5 pk extra. Daarmee komt het vermogen op 245 pk, gelijk aan dat van de Cayman. Het koppel is gestegen tot 273 Nm en beschikbaar vanaf 4.600 tpm. Het verbruik van de zescilinder boxermotor is met 0,3 liter teruggedrongen tot 9,3 liter per 100 km. De verbeterde cijfers hebben geresulteerd in 0,1 seconde tijdswinst bij de bekende 0-100 sprint. De nieuwe Boxster heeft 6,1 seconden nodig om de 100 km/h te bereiken. De topsnelheid ligt op 258 km/h.

Boxster S
Bij de Boxster S zijn de wijzigingen nog wat opvallender. Daar is de 3.2 liter zescilinder vervangen door een nieuw 3.4 liter exemplaar. Daardoor heeft de Boxster S een winst van 15 pk en komt het totaal op 295 pk. De Boxster S heeft 5,4 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Daarmee is de vernieuwde Boxster S 0,1 seconde sneller dan het voorgaande model. De topsnelheid nam met 4 km/h toe tot 272 km/h.

Versnellingsbak en optielijst
Naast de motorische wijzigingen werd ook de versnellingsbak en optielijst van de Boxster herzien. De Tiptronic S automaat is voorzien van vernieuwde elektronica, hydraulica en variabele schakelprogramma´s. Redelijk uniek is het feit dat de automaat in de handgeschakelde stand niet opschakelt wanneer het maximum aantal toeren wordt bereikt. Onder de motorkap zijn de vulopeningen van de koelvloeistof en motorolie op een andere plek gemonteerd. Daardoor is er meer bagageruimte beschikbaar. Speciale 19 inch lichtmetalen wielen van de 911 Turbo zijn optioneel leverbaar op de vernieuwde Boxster en Boxster S.

Gerelateerde artikelen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.