Autonieuws

Vijfdeurs Opel Corsa onthuld

Na de onthulling van de 3-deurs Corsa presenteert Opel nu de 5-deurs variant. Waar bij de 3-deurs het accent ligt op sportiviteit moet de 5-deurs vooral worden gezien als een praktische hatchback. Een innovatief draagsysteem zorgt voor een wereldprimeur.

De Opel Corsa 5-deurs is geheel ontworpen in lijn met de huidige designfilosofie van het merk. Het ontwerp sluit vooral aan bij de Astra. De Corsa kan dan ook meer dan ooit worden gezien als een kleinere variant van dit model. In lengte, breedte en hoogte is de Corsa gegroeid. De buitenmaten betreffen 3999 mm voor de lengte (+183 mm), 1707 mm in de breedte (+61 mm) en 1494 mm in de hoogte (+52 mm). Daarmee is de nieuwe Corsa fors groter dan zijn voorganger.

FlexFix
Uiteraard komen de toegenomen buitenafmetingen tot uitdrukking in het interieur. Innovatief is het FlexFix-systeem dat op de Opel Trixx conceptcar in 2004 een wereldprimeur was. Het systeem kan als een ´lade´ uit de bumper worden uitgetrokken en kan onder meer twee fietsen dragen. Als het niet gebruikt wordt kan het systeem weer worden opgeborgen in de achterbumper. Om de bagageruimte flexibel in te delen is er een dubbele vloer gemonteerd. Deze is in hoogte verstelbaar. Standaard meet de bagageruimte 285 liter inhoud. Door de banken neer te klappen ontstaat een laadruimte van 1.100 liter. Daarbij kan de hoedenplank netjes worden opgeborgen.

Verwarmbaar stuurwiel(!)
Het interieur kan worden aangekleed met een aantal opvallende kleurstellingen. Opel biedt bijvoorbeeld de keuze uit blauw, rood of zelfs pianolak om het dashboard mee af te werken. Een panorama-zonnedak zorgt voor veel licht in het interieur van de Corsa. Optioneel levert Opel een verwarmbaar stuurwiel. Een optie die we tot nu toe alleen zagen in het hoge segment.

Motoren
Qua motorisering biedt Opel de keuze uit drie benzine- en twee dieselmotoren. Het betreft een 1.0 (60 pk), 1.2 (75 pk), 1.4 (90 pk), 1.3 CDTi (75 pk) en een 1.7 CDTi (125 pk). De dieselmotoren zijn standaard voorzien van een dieselpartikelfilter. ESP is optioneel leverbar en ABS met Cornering Brake Control is standaard aanwezig op elke Corsa.

Oktober bij de dealers
Op de British International Motor Show in Londen zal de nieuwe Corsa zowel als 3- en 5-deurs een wereldprimeur vormen. Vanaf half juli zijn de auto´s te bestellen en in oktober staat de nieuwe Corsa bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Opel Corsa OPC laat zich ook al zien

Autonieuws
Opel Corsa OPC laat zich ook al zien
> Artikel lezen

5 redenen om warm te worden van de nieuwe Opel Corsa

Autonieuws
5 redenen om warm te worden van de nieuwe Opel Corsa
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Corsa OPC is vanouds bommetje

Autonieuws
Nieuwe Opel Corsa OPC is vanouds bommetje
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.