Autonieuws

Linksgestuurde TVR Sagaris

De TVR Sagaris is vanaf heden ook in een linksgestuurde uitvoering leverbaar. Daarmee wordt de exclusieve Britse sportauto een stuk toegankelijker voor het Europese vaste land. Nederland heeft de wereldprimeur met de eerste linksgestuurde Sagaris.

De Sagaris is misschien wel de spectaculairste sportauto die de TVR-fabriek in Blackpool ooit heeft gebouwd. Het enorme succes van de Sagaris krijgt gegarandeerd een vervolg, nu er ook een linksgestuurde versie verkrijgbaar is. Door de grote vraag naar de TVR Sagaris op de thuismarkt moest noodgedwongen de komst van een linksgestuurde versie even worden uitgesteld. Maar nu is het zover en wel met het debuut in Nederland.

400 pk 6-cilinder
De TVR Sagaris is niet alleen een sensationele auto om te zien, ook de prestaties zijn bloedstollend. Zo accelereert deze Britse beauty in slechts 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur, terwijl hij slechts 8,1 seconden nodig heeft om de 160 kilometer per uur te bereiken. De naald van de snelheidsmeter loopt door tot een top van ruim boven de 250 kilometer per uur. De TVR Sagaris koppelt een zeer laag gewicht van slechts 1.078 kg aan een vermogen van 400 pk en staat daarmee garant voor ultiem rijplezier. Verantwoordelijk voor dit vermogen is een 4.0 liter zescilinder lijnmotor.

Prijs
De Sagaris staat in Nederland vanaf € 113.500,- in de prijslijst.

Gerelateerde artikelen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.