Autonieuws

Mercedes geeft CLS nieuwe motoren

Naast de komst van de CLS 63 AMG heeft Mercedes de andere type´s ook vernieuwd. Zo verbeterde Mercedes de motoren en de veiligheid van de 4-deurs coupé.

Veiligheid gaat eerst. De CLS wordt vanaf nu voorzien van een vernieuwd veiligheidssysteem, dat ook gebruikt wordt in zijn grote broer; de S-klasse. Zo krijgt de CLS het PRE-SAFE systeem mee. PRE-SAFE ‘ziet’ een ongeluk aankomen en neemt voorzorgsmaatregelen in de vorm van het sluiten van ramen en open dak, het aanspannen van de gordels en het in de juiste positie zetten van de stoelen. Dit zodat de passagiers precies goed in de airbag komen. Naast dit systeem wordt de CLS ook voorzien van het adaptieve remsysteem van de S-klasse.
 
CLS 350 CGI
Het grootste nieuws is de komst van de CLS 350 CGI. Deze direct ingespoten benzinemotor levert 292 pk, 20 meer dan de oude CLS 350. Dat het vermogen te neemt heeft een positief gevolg voor het brandstofverbruik, de CGI is namelijk maximaal 15% zuiniger dan de vorige motor. Snel is hij wel; 6,7 seconden naar de honderd en een top van 250 km/u. De prijs van de CGI is overigens wel iets omhoog gegaan, met €530,- om precies te zijn. De CLS 350CGI kost nu dus €84.630,-.
 
CLS 500
Naast de V6, is er ook nieuws voor de V8. De 5-liter V8 wordt nu namelijk vervangen voor een 5,5-liter V8. Deze levert 388 pk (62 meer) en heeft een koppel van 530 Nm (70 meer). Met dit extra vermogen accelereert de CLS een stuk sneller naar de honderd, in slechts 5,4 seconden zou het al gebeurd moeten zijn. De topsnelheid is zoals altijd, bij deze snelle Duitsers, begrenst op 250 km/u.

Gerelateerde artikelen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.