Autonieuws

Sportieve look voor Volvo S60

Voor modeljaar 2007 gaat Volvo de S60 leveren met een aantal sportieve accessoires. De sportieve look van zowel het exterieur als het interieur heeft zich tevens doorvertaald in een sportievere afstelling van het onderstel. Kortom, meer sportiviteit voor de Volvo S60.

Met zijn coupéachtige daklijn, brede heupen en dikke neus is de S60 een sportief ogend model. Veel S60-kopers onderscheiden hun S60 door een optioneel sportpakket of een setje forse lichtmetalen wielen te monteren. Volvo voegt voor modeljaar 2007 een aantal sportieve details aan de optielijst toe. Het exterieur kan nét dat beetje meer sportiviteit krijgen dankzij de voorspoiler die geheel in kleur van de carrosserie is gespoten. Tevens kan er worden gekozen voor zijskirts en een dikkere achterbumper. De vernieuwde grille biedt plaats aan een groter Volvo-embleem. Drie nieuwe exterieurkleuren en drie nieuwe lichtmetalen wielen ronden het programma af. Op elke S60 levert Volvo vanaf heden buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten.

Klokkenwinkel
In het interieur is de sportieve trend doorgetrokken. Daar zien we optioneel leverbare aluminium panelen en accenten. Het driespaaks sportstuur is met geperforeerd leer bekleed en voorzien van een subtiel stripje aluminium. Het instrumentenpaneel van de S60 kan optioneel worden vervangen door de sportieve klokken zoals we die kennen uit de S60 R en de onlangs gepresenteerde S80. De keuze aan bekledingssoorten is voortaan uitgebreid met zwart leer voorzien van een contrasterend stiksel.

Onderstel
Om de sportieve looks ook in rijgedrag kracht bij te zetten werd het onderstel gefinetuned. De schokbrekers en veren zijn stugger en zorgen voor een steviger weggedrag. Vooral het overhellen in de bochten is volgens Volvo flink teruggedrongen. Hiermee is de S60 op alle punten een sportiever model geworden.

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.