Autonieuws

Primeur: Vierdeurs Jeep Wrangler Unlimited

Voor het eerst in de levensloop van de Jeep Wrangler komt het model er als 4-deurs. De Jeep Wrangler Unlimited is het antwoord van Jeep op de steeds groter wordende vraag naar meer bagageruimte en extra passagiersruimte. De Wrangler Unlimited staat begin 2007 bij de dealers.

De Wrangler Unlimited is niet alleen uniek vanwege zijn onbegrensde terreineigenschappen, maar ook omdat hij de enige én ruimste vierdeurs cabriolet in zijn klasse is. De Wrangler is één van de iconen in de autowereld. Hij is in alle opzichten de meest directe afstammeling van de oer-Jeep: de Willy’s MB uit 1941. Dat neemt niet weg dat de Wrangler Unlimited van vandaag nog steeds beschikt over de sterke karaktereigenschappen van zijn stamvader. Dat maakt hem volgens Jeep simpelweg tot ‘the best 4x4 money can buy.’

Vierdeurs cabriolet
De Wrangler Unlimited is gebaseerd op de driedeurs versie, maar vergeleken daarmee heeft hij een wielbasis van 2,95 m – een toename van 52 cm. Daardoor biedt hij zowel passagiers als bagage alle ruimte. Daarbij heeft de Unlimited twee achterdeuren. Deze vergemakkelijken de instap nog eens extra doordat ze onder een hoek van 90 graden kunnen openen. De inzittenden kunnen open rijden in diverse gradaties beleven dankzij de Jeep Freedom Top die bestaat uit drie afzonderlijk verwijderbare panelen. In de zomer kan de auto worden voorzien van een softtop met geïntegreerde sunroof. Deze softtop, die tot de standaarduitrusting behoort, is geheel of gedeeltelijk te openen. Bovendien zijn de deuren van de Wrangler uitneembaar. Dit versterkt het open gevoel nog eens extra.

Robuuste techniek én elektronica
De Wrangler Unlimited is in technisch opzicht vrijwel identiek aan de driedeurs Wrangler. Dat betekent dat hij is voorzien van ‘heavy duty’ starre assen en de nieuwe Off-Road Rock-Trac™ reductiebak met elektronische sperdifferentiëlen voor de vóór- en achteras.  Daarbij beschikt hij over het Active Sway Bar System (ASBS) waarmee de stabilisator vóór elektronisch uitschakelbaar is. Hierdoor worden de veerwegen verlengd en dat komt de terreinvaardigheid ten goede.
De stabiliteit van de Wrangler wordt ook elektronisch in de gaten gehouden: het speciale offroad ABS en een ESP-systeem met drie standen (aan, uit of gedeeltelijk aan) zijn standaard. Bovendien is het unieke Rollover Mitigation System beschikbaar. De sensors van dit systeem herkennen kritieke situaties. Ingrepen in motormanagement en/of de remmen zorgen ervoor dat de auto in een vroegtijdig stadium wordt gestabiliseerd om over de kop slaan te voorkomen. Uiteraard is ook de nieuwe Wrangler Unlimited, Jeep Trail Rated. Ook op de verharde weg is de Wrangler Unlimited beter dan ooit. De sterk toegenomen torsiestijfheid, de vergrote wielbasis en spoorbreedte en de verbeterde ophanging en stuurinrichting, verbeteren het comfort en zorgen daarbij voor een nog stabieler weggedrag.

Nieuwe V6
De nieuwe Wrangler heeft een nieuwe 3.8 liter V6 benzinemotor. Deze nieuwe zescilinder is met een vermogen van 205 pk en een koppel van 325 Nm niet alleen krachtiger dan zijn voorganger, maar door de V-configuratie ook compacter – de vierliter zescilinder van het vorige model, was een lijnmotor. De V6 wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak – een automaat is optioneel.

Begin 2007
In 2007 start de levering van de nieuwe Jeep Wrangler Unlimited met benzine- of dieselmotor en op dit moment zijn de prijzen en specificaties nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler

Autonieuws
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
> Artikel lezen

Productie vernieuwde Jeep Wrangler 2011 opgestart

Autonieuws
Productie vernieuwde Jeep Wrangler 2011 opgestart
> Artikel lezen

Emissievrij baggeren: Jeep Wrangler EV

Autonieuws
Emissievrij baggeren: Jeep Wrangler EV
> Artikel lezen

Black Badass: Jeep Wrangler Nighthawk

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep Wrangler Mountain is behoorlijk excentriek

Autonieuws
Jeep Wrangler Mountain is behoorlijk excentriek
> Artikel lezen

Wrangler Dragon Design Concept, draak van een auto

Autonieuws
Wrangler Dragon Design Concept, draak van een auto
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.