Autonieuws

Fioravanti Skill: Fiat Punto Cabriolet

De Italiaanse carrosseriebouwer Fioravanti toonde in Genève een Fiat Grande Punto Cabriolet. De auto wordt gekenmerkt door een bijzondere dakconstructie en heeft een laadruimte van maar liefst 750 liter.

De Skill, zoals de conceptcar van Fioravanti is gedoopt, kan zonder enige twijfel een bijzondere conceptcar worden genoemd. De conceptcar is gebouwd op basis van Fiat´s nieuwe Grande Punto. Daarbij is echter alleen de voorkant in tact gebleven. Het dak is volledig verwijderd en ook de achterkant is opnieuw vormgegeven.

Opvallende dakconstructie
De dakconstructie is bijzonder te noemen. Fioravanti stond eerder al aan de wieg van de dakconstructie van de Ferrari Superamerica. Deze scharniert 180 graden om vervolgens op de achterkant van de auto tot rust te komen. Bij deze Skill scharniert het dak 90 graden en zakt daarna naar beneden. Daarbij neemt het dak ook de glazen achterruit mee. Groot voordeel van dit systeem is dat het nauwelijks ten koste gaat van de bagageruimte. De tweepersoons cabriolet biedt dan ook plaats aan 750 liter bagage. Deze bagageruimte is toegankelijk via de achterklep. Hierdoor heeft de Skill de looks van een pick-up. Volgens de carrosseriebouwer is de laadruimte groot genoeg voor twee fietsen, een jet-ski of een kart.

Geen productieplannen
Er zijn geen concrete productieplannen voor de Skill. Wel is het voor Fioravanti een mooie gelegenheid om Fiat warm te maken voor het bouwen van een Grande Punto Cabriolet. Uiteraard ziet Fioravanti haar dakconstructie dan graag terug op het productiemodel.

Gerelateerde artikelen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen

Autonieuws
Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.