Autonieuws

De nieuwe Hyundai Accent 3- en 4-deurs

Hyundai haalt op de Autosalon van Genève het doek af van de nieuwe Accent 3- en 4-deurs. De nieuwe Accent is flink gegroeid en leverbaar met twee motoren. De compleet nieuwe Accent staat eind 2006 bij de dealers.

Het nieuwe model begint onder een bekende naam aan een volgend leven. De Hyundai Accent is al jarenlang leverbaar. De Accent is een verre nakomeling van de Hyundai Pony, de eerste auto van Hyundai die in 1975 werd geïntroduceerd. De Pony heeft aan de wieg gestaan van het internationale succes van het Koreaanse merk. Daarna kreeg de auto de naam Excel, die vanaf 1994 werd veranderd in Accent. De geheel vernieuwde Hyundai Accent anno 2006 is de zesde generatie.

In alle opzichten verbeterd
De nieuwe Hyundai Accent is geheel vernieuwd. Volgens Hyundai is de afwerking en het materiaalgebruik van een kwalitatief hoger niveau. Ook het rijcomfort is verbeterd. De motoren hebben een grote inhoud gekregen en zijn nu sterker en zuiniger. Het royale interieur van de Accent behoort tot de ruimste in zijn klasse. De nieuwe Hyundai Accent wordt gepositioneerd als een compactmodel aan de onderkant van het C-segment.

Gegroeid
De nieuwe Hyundai Accent 4-deurs is ten opzichte van het vorige model niet alleen wat betreft afmetingen gegroeid. Ook het uitrustingsniveau heeft aan kwaliteit gewonnen. De sportiever gelijnde Accent 3-deurs is geheel nieuw. De nieuwe Accent is 20 mm langer, 15 mm breder en liefst 75 mm hoger, wat vooral ten goede komt aan de hogere en dus verbeterde instap. Ook de beenruimte voorin is met 5 mm gegroeid, de hoofdruimte (+ 11 mm) en schouderruimte (+ 10 mm) zijn ook toegenomen. Achterin is de beenruimte maar liefst 37 mm toegenomen, de hoofdruimte is gelijk gebleven, maar de ruimte voor de schouders is met 20 mm toegenomen. De laadruimte van de Accent 4-deurs is met 20 liter toegenomen en bedraagt nu 390 liter. Van de 3-deurs variant is deze 385 liter.

Twee modelvarianten, twee motoren
De Hyundai Accent wordt in twee modelvarianten, een 3-deurs van 4,05 meter en een 4-deurs van 4,28 meter, in Nederland geïntroduceerd met twee benzinemotoren: een 1.4i CVVT (met 97 pk en een koppel van 125 Nm) en een 1.6i CVVT (112 pk en een koppel van 146 Nm). De Hyundai Accent 3-deurs en de 4-deurs 1.4i zijn leverbaar met zowel een nieuwe 4-traps automatische transmissie als een eveneens nieuwe handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen. De 1.6i motoren kunnen overigens alleen worden gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen. De topsnelheid bedraagt respectievelijk 168 km/u voor de 1.4i en 176 km/u voor de 1.6i motor. Het gecombineerde verbruik bedraagt (l/100 km) 6,2 en 6,4. De Hyundai Accent 1.4i CVVT accelereert in 12,3 seconden naar een snelheid van 100 km/u. De Accent 1.6i CVVT doet daar 10,3 seconden over.

Uitrusting
De uitrusting van de nieuwe Accent is verbeterd. Het instapmodel, de ActiveVersion, heeft onder meer: elektronische stuurbekrachtiging (MDPS), een in hoogte verstelbaar stuurwiel en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, twee airbags, ABS met EBD, centrale portiervergrendeling, een boordcomputer en een digitaal klokje.
De DynamicVersion voegt daaraan toe: airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare en in de carrosseriekleur gespoten buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen, een armsteun voorin en achterin, een bagagenet, tweeters en kaartleeslampjes.

Gerelateerde artikelen

De Hyundai die de Accent moet doen vergeten

Spyshots
De Hyundai die de Accent moet doen vergeten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.