Autonieuws

Ford Focus Coupé-Cabriolet

Deze zomer komt Ford met een antwoord op de succesvolle CC´s in de vorm van de Focus Coupé-Cabriolet. De Focus CC is duidelijk afgeleid van de Vignale Concept die in 2004 op de Autosalon van Parijs stond.

Twee jaar na de presentatie van de Ford Focus Vignale Concept in Parijs komt Ford met het productiemodel van de Focus CC. Zoals verwacht is het design van de conceptcar voor een groot deel ongewijzigd gebleven. Opvallend is het sportieve front van de Focus CC. Dat toont veel overeenkomsten met de Focus ST. De achterkant is vrijwel ongewijzigd gebleven. Jammer genoeg heeft Ford de achterklep aangepast, waardoor de naad van de kofferbak ineens wel heel duidelijk zichtbaar is geworden.
 
Pininfarina
Bij de ontwikkeling van de Focus CC heeft Ford de hulp ingeroepen van het Italiaanse Pininfarina. De auto zal ook in Italië van de band gaan rollen. Tezamen met Pininfarina heeft Ford de Vignale Concept doorontwikkeld tot een productiemodel. De Focus CC zal samen met de Focus ST de top van het Focus-gamma moeten vormen. Vandaar ook dat Ford heeft gekozen voor een onderscheidend front. Volgens Ford is de Focus CC meer ontwikkeld als een GT dan als een sportauto. Het moet een goede mix zijn van sportieve rijeigenschappen zoals we dat van Ford gewend zijn en een comfortabel karakter.
 
Vierpersoons
Met een druk op de knop is de Focus CC om te toveren van een Coupé tot een Cabriolet. Het tweedelige stalen dak kan zich compleet opvouwen onder de achterklep. Een blik op het interieur toont aan dat Ford zich meer heeft gericht op een chique uitstraling dan op sportiviteit. Het dashboard is uitgevoerd in twee kleuren. Ford levert een uitgebreid programma aan accessoires en opties. Hierdoor is de Focus CC chique aan te kleden. Aan ruimte is er volgens de fabrikant geen gebrek. De Focus CC is een volwaardige vierpersoons auto. Met het dak in Coupé-toestand biedt de bagageruimte een inhoud van 500 liter. Dat is lovenswaardig voor een Coupé-Cabriolet.
 
Drie motoren waarvan één diesel
Vanaf deze zomer zal de Focus Coupé-Cabriolet bij de dealers staan. Tegen die tijd staan de belangrijkste concurrenten in de vorm van Volkswagen Eos en Opel Astra TwinTop ook bij de dealers. De Focus CC zal leverbaar zijn met twee benzinemotoren en één dieselmotor. Het benzinegamma bestaat uit de 1.6 (100 pk) en de 2.0 (145 pk). De diesel is de 136 pk sterke 2.0 liter TDCi.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet onthuld

Autonieuws
Vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet onthuld
> Artikel lezen

Grondig vernieuwde Ford Focus in detail

Autonieuws
Grondig vernieuwde Ford Focus in detail
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.