Autonieuws

Dodge Hornet gaat B-segment betreden

Dodge komt in een razend tempo met nieuwe modellen, de Hornet Concept zal het B-segment betreden. Binnen afzienbare tijd zal de Dodge Hornet de concurrentie aan moeten gaan in de Golf-klasse.

Volgens de ontwerpers is de Hornet een unieke combinatie van Europese rationaliteit wat afmetingen en prestaties betreft, en een tikkeltje Amerikaanse waanzin door middel van een agressieve houding en een veelzijdig interieur. Bij Dodge wilden ze dat de Hornet een dynamische en levendige auto zou worden. Bovendien moest het interieur zeer veelzijdig zijn en tegelijk bijzondere sfeer uitstralen. Dat de auto herkenbaar is als een Dodge staat buiten twijfel. De strakke lijnvoering en de kenmerkende grille met het typische kruis zijn absolute Dodge-kenmerken.

Veelzijdig interieur
De toegang tot het interieur is gemakkelijk dankzij de twee tegenovergesteld opende deuren, zogenaamde suïcide-doors. Een B-stijl ontbreekt en zorgt voor een ruime instap. De stoelen zijn gemaakt van schuimplastic en zijn dankzij de slanke vorm niet alleen mooi, maar nemen ook weinig ruimte in. De veiligheidsgordels werden in de stoelen geïntegreerd. Om de ruimte flexibel in te delen is de achterbank te verschuiven. Hierdoor kan naar wens 22,5 cm meer beenruimte voor de achterpassagiers worden verkregen. Voor nog meer ruimte is de bank in twee ongelijke delen neerklapbaar. De passagiersstoel kan eveneens worden neergeklapt.

Opbergruimte in overvloed
Alle ruimte in het interieur is gebruikt om opbergvakjes en bekerhouders te maken. In de deuren zijn diverse vakken gemaakt. Een aantal daarvan zijn voorzien van uitneembare koffers. In linkervoordeur is een EHBO-koffer geplaatst, deze kan eveneens worden uitgenomen. De linker achterdeur is voorzien van een drankenkoeler en in alle vier de deuren zijn bekerhouders gemaakt. Het dashboard is zo ontworpen dat het geschikt is voor zowel rechts- als linksbestuurde uitvoeringen. De tellers zitten op de stuurkolom gemonteerd en bewegen mee als het stuur wordt versteld.

1.6 liter turbomotor
De conceptcar Hornet wordt aangedreven door een 1.6 liter turbomotor met bovenliggende nokkenassen en 4 kleppen per cilinder. De motor ontwikkelt een vermogen van 170 pk bij 4.000 tpm. Het maximum koppel ligt op 224 Nm bij 4.000 tpm. De 1.6 stelt de Hornet Concept in staat om in slechts 6,7 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 209 km/h te behalen.

B-segment
Dodge presenteert de Hornet Concept als wereldprimeur op de Autosalon van Genève. Het valt te verwachten dat de productieversie van de Hornet binnen afzienbare tijd ook zal worden gepresenteerd. Binnen nu en twee jaar zal de auto ongetwijfeld bij de Dodge-dealers staan. Zoals gezegd moet de auto de concurrentie aangaan in het B-segment. Dat betekent dat de Golf, Astra, Focus en 307 er een concurrent bij hebben.

Gerelateerde artikelen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.