Autonieuws

Elektrische Mitsubishi Concept-EZ MIEV

Mitsubishi presenteert een door vier elektromotoren aangedreven conceptcar. De Mitsubishi Concept-EZ MIEV staat in Genève en is een compacte ruimteauto die toekomstige technieken van Mitsubishi laat zien. In elk wiel is een elektromotor gemonteerd.

Het is niet de eerste keer dat Mitsubishi het MIEV (Mitsubishi In-wheel Electric Vehichle) concept laat zien. Bij deze jongste conceptcar, de Concept-EZ, laat Mitsubishi de techniek zien in een compacte designstudie. De auto is slechts 3,70 m lang, maar biedt volgens de fabrikant veel interieurruimte. Dat alles is te danken aan het ontbreken van een motorruimte. Bovendien is het stuurwiel wegklapbaar en maakt Mitsubishi gebruik van ruimtebesparende drive-by-wire technologie. De stoeltjes zijn opklapbaar om desgewenst meer bagage- of zitruimte te creëren.

Elektromotor in elk wiel
Het MIEV-concept vervangt de gewone motor. In elke wiel is een elektromotor opgenomen met een vermogen van 27 pk. Gezamelijk zijn de motoren goed voor een output van 108 pk. De energie voor de elektromotoren haalt Mitsubishi uit een flink pak lithium-ion batterijen. Deze hebben een plaats gekregen in de sandwich-bodem van de Concept-EZ MIEV.

Technisch kunnen
Met deze conceptcar wil Mitsubishi laten zien waartoe zij technisch in staat zijn. Het productiestadium is voor deze auto nog heel ver weg. In Genève staat de Concept-EZ MIEV als wereldprimeur.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.