Autonieuws

Alfa Romeo 159 Sportwagon

De nieuwe Alfa 159 Sportwagon

In Genève presenteert Alfa Romeo de compleet nieuwe 159 Sportwagon. Deze stationwagon-variant van de nieuwe 159 is een duidelijke evolutie van het vorige model.

De nieuwe Alfa 159 Sportwagon

Alfa Romeo heeft naar eigen zeggen gestreefd naar een ruime auto, zonder dat men daarvoor concessies heeft moeten doen aan het ontwerp. De 159 Sportwagon is volgens de Italiaanse autofabrikant geen typische stationwagon waar men de sedan heeft voorzien van wat extra ruimte. Toen Alfa Romeo de eerste generatie van de Sportwagon presenteerde was het model vrij uniek. Inmiddels zijn we gewend aan de vormgeving. De aflopende daklijn en vrij kleine achterklep zijn niet bepaald de kenmerken die we bij de meeste stationwagons zien. De Sportwagon is dan ook meer een lifestyle-combi dan een ruimteauto.

Drie uitvoeringen, zes motoren
Net als de 159 sedan is de Sportwagon leverbaar in de uitvoeringen Impression, Progression en Distinctive. Alfa levert 12 exterieurkleuren en 5 interieurcombinaties. Het motorenaanbod bestaat uit 3 benzine- en 3 dieselmotoren. De drie benzinemotoren zijn allen voorzien van continue variabele kleppentiming. De basismotor is de 1.9 JTS met 160 pk, gevolgd door de 2.2 JTS met 185 pk en de topmotorisering is de 260 pk sterke 3.2 V6. Het dieselaanbod bestaat uit de 1.9 JTDM 8V (120 pk), de 1.9 JTDM 16V (150 pk) en de 2.4 JTDM 20V (200 pk). Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde zesbak of zestraps automaat.

Nog dit jaar bij de dealers
De nieuwe Alfa 159 Sportwagon beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève. Nog dit jaar staat de auto bij de Alfa-dealers.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De nieuwe Alfa 159 Sportwagon
De nieuwe Alfa 159 Sportwagon
De nieuwe Alfa 159 Sportwagon

Zoeken

Merk- & modeldossiers