Autonieuws

Volvo C30 Design Concept

Volvo presenteert in Detroit een 3-deurs hatchback genaamd Volvo C30 Design Concept. De sportieve en compacte 3-deurs sportauto moet een nieuwe doelgroep gaan aanspreken.

Volvo wil de komende jaren flink gaan groeien. Het is voor de Zweedse autofabrikant dan ook onontkomelijk om haar modellengamma uit te breiden. Volvo presenteert in Detroit de C30 Design Concept. De auto is een 3-deurs sportieve hatchback met een opvallende vormgeving. Volvo richt zich met de C30 in eerste instantie op alleenstaanden en stellen zonder kinderen. Deze doelgroep ziet de auto als een praktisch vervoermiddel en heeft hoge eisen. Zo zijn sportiviteit, uitstraling en comfort erg belangrijk. Tijdens diverse clinics over de hele wereld heeft Volvo deze doelgroep betrokken bij de ontwikkeling van de C30. Tijdens een clinic in Milaan maakte één van de deelnemers de opmerkingen: ´Eindelijk een opvallende nieuwkomer in dit segment, en waarschijnlijk mijn eerste Volvo´. Dat is precies wat Volvo met deze C30 wil bereiken, een jongere doelgroep aanspreken die voorheen nooit een Volvo kon betalen.
 
Sportieve vormgeving
Zonder enige twijfel wordt de C30 Design Concept gekenmerkt door een opvallende vormgeving. De lage en brede grille, de hoekige koplampen en uitgeklopte wielkasten springen meteen in het oog. Datzelfde geldt voor de neergaande daklijn. De achterlichten en de glazen achterdeur zijn het meest opvallende aan de C30 Design Concept. Het roept herinneringen op aan de Volvo 800 ES en 480. Bovendien heeft Volvo veel elementen overgenomen van de Safety Concept Car (SCC).
 
Vierzitter
De Zweedse autofabrikant claimt dat de C30 een echte vierzitter is. Achterin is volgens Volvo voldoende beenruimte. De twee losse achterstoelen zijn neerklapbaar om de bagageruimte te vergroten. Met een lengte van 4,24 m is de C30 23 centimeter korter dan de S40. Tussen de stoelen zien we een dunne ´zwevende´ middenconsole die door de glazen achterdeur goed te zien is. Een goed audiosysteem is een pré wanneer je een jonge doelgroep wilt aanspreken. De C30 Design Concept is dan ook voorzien van Volvo´s Premium Sound-systeem met digitale Alpine 5x130 watt versterker, Dolby Pro Logic en 10 speakers van het Deense Dynaudio.
 
Sportieve rij-eigenschappen
Sportieve rij-eigenschappen staan hoog op het verlanglijstje van de door Volvo gekozen doelgroep. De Volvo C30 Design Concept heeft een vijfcilinder 2.4 liter turbo-lijnmotor in het vooronder. Deze levert een vermogen van 260 pk bij 5.500 toeren en is goed voor een maximum koppel van 350 Nm tussen 2.100 en 5.000 toeren. De auto is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Hij sprint binnen 6 seconden naar de ‘100’ en heeft een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 250 kilometer per uur.
 
Productiemodel in september
Nadat de C30 Design Concept in Detroit zijn werelddebuut heeft beleefd is het wachten tot de Salon van Parijs. In september presenteert Volvo daar de C30 in zijn definitieve vorm. Verwacht weinig verschil met de getoonde conceptcar. Met de C30 zal Volvo een concurrent aan gaan bieden voor de Audi A3 en BMW 1-serie.

Gerelateerde artikelen

Volvo: draadloos EV’s opladen volgende stap

Autonieuws
Volvo: draadloos EV’s opladen volgende stap
> Artikel lezen

Volvo verkort opladen van EV’s tot 1,5 uur

Autonieuws
Volvo verkort opladen van EV’s tot 1,5 uur
> Artikel lezen

Eerste Volvo C30 Electric’s voor Nederland

Autonieuws
Eerste Volvo C30 Electric’s voor Nederland
> Artikel lezen

14% Volvo C30 voor snelle beslissers

Autonieuws
14% Volvo C30 voor snelle beslissers
> Artikel lezen

5-deurs Volvo C30 verder dan we dachten

Spyshots
5-deurs Volvo C30 verder dan we dachten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.