Autonieuws

Coupé-achtige SUV: Mazda CX-7

Op diverse autoshows stond de Mazda MX-Crossport te pronken. Dat de auto een vervolg zou krijgen was duidelijk. Op de NAIAS in Detroit presenteert Mazda de CX-7, het productiemodel van de MX-Crossport.

De Japanse autofabrikant richt zich op dit moment zeer actief op de Amerikaanse markt. De CX-7 is de eerste van drie modellen die speciaal voor de VS zijn ontwikkeld. Dat neemt niet weg dat de CX-7 ook naar Europa zal komen.
 
Crossover
Mazda´s CX-7 is een crossover, ofwel een samensmelting van twee of meerdere modellen. Nu is de SUV in principe als een crossover, maar Mazda combineert de SUV nog eens met de eigenschappen van een coupé. Mazda heeft de praktische eigenschappen van een SUV gecombineerd met de sportiviteit en ook de sportieve uitstraling van een coupé. Daarbij is heel duidelijk gekeken naar de MX-Crossport concept die bijna onveranderd als CX-7 in productie zal worden genomen.
 
Vijf persoons
Zoals gezegd wordt de auto gekenmerkt door een sportieve uitstraling. Dankzij de vijfpunts grille is het onmiskenbaar een Mazda. In het interieur zien we ook een sportieve uitstraling terug. Daarbij is ook heel duidelijk voortgeborduurd op de MX-Crossport. . Het instrumentenpaneel heeft een unieke dubbele kap, met een kleine kap boven de meters en een grotere kap die boven het hele instrumentenpaneel loopt. De 60/40 deelbare achterbank biedt ruimte aan drie personen en kan, indien nodig, in een oogwenk de bagageruimte met 847 liter vergroten, waarmee deze een inhoud van 1.660 liter krijgt.
 
244 pk sterke viercilinder
Voor de aandrijving heeft Mazda gekozen voor de 2.3 liter viercilinder die we kennen uit de Mazda6 MPS. De motor levert in de CX-7 een vermogen van 244 pk en een koppel van 350 Nm. De motor is gekoppeld aan een zestraps automaat. Het maximale koppel is bij 2.500 toeren per minuut beschikbaar. Het verbruik ligt op 9,8 liter per 100 km. Klanten kunnen zelf de aandrijving kiezen die het beste bij ze past: voorwielaandrijving of Mazda’s Active Torque Split vierwielaandrijving. Bij deze laatste vorm van aandrijving geeft een computergestuurde koppeling 50 procent van het motorvermogen door aan de achterwielen, voor een optimaal rijgedrag, ongeacht of de rijomstandigheden droog zijn, snel zijn, glad of traag.
 
Veiligheid
De stijve carrosserieconstructie, de volledig onafhankelijke wielophanging, de rondom geventileerde remschijven met standaard ABS, het Dynamic Stability Control (DSC) en het Traction Control System (TCS) zijn onderdeel van het passieve en actieve veiligheidssysteem.
 
Voorjaar 2006 in de VS
Mazda levert de CX-7 vanaf het voorjaar van 2006 in de Verenigde Staten. De Europese versies zullen eind 2006 komen. De Europese uitvoering zal vermoedelijk op de Autosalon van Geneve zijn debuut maken.

Gerelateerde artikelen

Mazda Koeru blikt vooruit op nieuwe CX-7

Autonieuws
Mazda Koeru
> Artikel lezen

Facelift maakt Mazda CX-7 lekker agressief

Autonieuws
Facelift maakt Mazda CX-7 lekker agressief
> Artikel lezen

Uitgebreide fotogallery vernieuwde Mazda CX-7

Autonieuws
Uitgebreide fotogallery vernieuwde Mazda CX-7
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.