Autonieuws

Lichte facelift en nieuwe diesel Renault Mégane

Renault heeft de Mégane een lichte opfrisbeurt gegeven. De subtiele facelift betreft voornamelijk de voorkant van de Mégane. Onderhuids veranderde meer. Renault levert een aantal nieuwe en gewijzigde motoren voor de Mégane.

De huidige serie van de Mégane werd gepresenteerd in 2002. Ondanks zijn bijzondere vormgeving is de Mégane een groot succes geworden. Dit heeft de auto mede te danken aan zijn 5-sterren score in de EuroNCAP-crashtesten, zijn titel ´Auto van het Jaar´ en het uitgebreide modellengamma. De Mégane is leverbaar als 3- en 5-deurs hatchback, sedan, stationwagon en Coupé-Cabriolet.
 
Lichte facelift
Na ruim drie jaar is het volgens Renault tijd voor een lichte facelift. Daarbij heeft de Franse autofabrikant voornamelijk het front van de Mégane gewijzigd. De voorbumper is compleet nieuw waarbij de mistlampen wat verder naar buiten zijn geplaatst. De koplampen zijn eveneens nieuw en de grille is ook gewijzigd. Je moet twee keer kijken om de facelift te herkennen, maar het doet de Mégane wel goed. Aan de achterkant wijzigde Renault de bumper en achterlichten van alle versies met uitzondering van de Coupé-Cabriolet en Mégane RS. Binnenin veranderde er weinig. Renault levert nieuwe soorten en kleuren bekleding en een aantal nieuwe opties.
 
Nieuwe dieselversies
Renault versterkt het dieselaanbod in de Mégane met de komst van een 2.0 dCi motor. Deze 150 pk sterke diesel heeft de beschikking over een koppel van 340 Nm bij 2.000 toeren per minuut. De Mégane 2.0 dCi heeft slechts 8,7 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De motor neemt genoegen met 5.4 liter diesel op 100 km en heeft een zeer lage uitstoot van schadelijke gassen. Naast de komst van de 2.0 dCi heeft Renault nu ook een 130 pk sterke 1.9 dCi met dieselpartikelfilter. De motor kan behalve met een handgeschakelde zesbak ook met een viertraps automaat worden geleverd. De 100 pk sterke 1.5 dCi levert nu 105 pk en het koppel is met 20% toegenomen tot 240 Nm. De 80 pk sterke 1.5 dCi levert nu een vermogen van 85 pk. Het gamma aan benzinemotoren bestaat uit de 1.4 (100 pk), 1.6 (110 pk), 2.0 (135 pk), 2.0T (165 pk) en de 2.0 T (225 pk). Die laatste is voorbehouden aan de Mégane RS.
 
Veiligheid
Veiligheid heeft bij Renault altijd hoog in het vaandel gestaan. Bij de Mégane is dat nog steeds niet veranderd. De auto scoorde bij zijn introductie opvallend hoog met vijf sterren in de EuroNCAP-crashtest. Met de laatste generatie ABS met EBD, ESP, ASR, MSR en maar liefst 10 airbags (afhankelijk van de uitvoering) gaat Renault opnieuw de strijd aan met de veiligheid.
 
Prijzen nog niet bekend
De vernieuwde Mégane zal binnenkort leverbaar worden. De prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zowel voor de borsten- als billenman

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Autonieuws
Renault Mégane RS is zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.