Autonieuws

Mitsubishi Eclipse Spyder en Concept-CT

Mitsubishi zet haar modellenoffensief voort met de komst van de Eclipse Spyder en Concept-CT. Mitsubishi presenteert de open Eclipse en de conceptcar op de NAIAS 2006 die in januari in de VS wordt gehouden.

In de VS heeft men inmiddels een nieuwe Mitsubishi Eclipse. De auto komt vooralsnog niet naar Europa. Dat neemt niet weg dat Mitsubishi het leveringsgamma uitbreid in de vorm van de Eclipse Spyder. Deze open Eclipse is eveneens leverbaar in de uitvoeringen GS en GT. Een 2.4 liter viercilinder (165 pk) en 3.8 liter V6 (260 pk) zoals die in de Eclipse Coupé leverbaar zijn zullen waarschijnlijk ook hun weg vinden naar de Spyder. Mitsubishi laat weten dat de auto leverbaar zal worden met moderne opties waaronder een Bluetooth-carkit en uitgebreid audiosysteem.
 
Hybrideaangedreven Concept-CT
Naast de Eclipse Spyder presenteert Mitsubishi op de NAIAS 2006 ook een conceptcar. De Concept-CT is een auto bestemd voor het B-segment. De auto zal vooral bedoeld zijn voor het stadsverkeer. Mitsubishi laat weten dat de auto wordt aangedreven door een benzinemotor en elektromotor (hybride). Daarbij zijn de elektromotoren niet onder de motorkap te vinden maar verwerkt in alle vier de wielen. Volgens de Japanse autofabrikant moet de Concept-CT met zijn vooruitstrevende design en moderne techniek een blik geven op de toekomst van de hybrideauto´s in het B-segment.
 
NAIAS 2006
De North American International Auto Show (NAIAS) zal in januari 2006 worden gehouden. Daar zullen beide auto´s op de stand van Mitsubishi staan te pronken.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.