Autonieuws

Ignis-opvolger: Suzuki SX4

Nadat Fiat de eerste foto´s van de Sedici vrij gaf komt Suzuki nu met de SX4. De auto´s zijn gezamenlijk ontwikkeld. Tijdens de Salon van Genève beleeft de SX4 zijn werelddebuut. Kort daarna staat de SX4 bij de dealers.

Suzuki en Fiat Auto hebben de Sedici, SX4 en later te presenteren Lancia-variant gezamelijk ontwikkeld. Het grootste deel van de ontwikkeling is in handen gekomen van Magyar Suzuki en ook de productie zal daar plaats vinden. Jaarlijkse zullen er 60.000 van deze midi-SUV´s van de banden lopen. Daarvan zullen er 40.000 voor Suzuki bestemd zijn.
 
Urban en Outdoor-line
Met de SX4 kon Suzuki voortborduren op de kennis die het merk heeft opgebouwd met 4x4´s. Onlangs nog presenteerde het Japanse merk de nieuwe Grand Vitara die door ons in het terrein zeker niet tegenviel. De SX4 zal leverbaar worden als voorwielaangedreven variant maar uiteraard ook met vierwielaandrijving. Als ´Urban Line´ is de SX4 meer gericht op het gebruik in de stad. Dat is te zien aan de carrosserie waarbij het accent meer op design ligt. Verder is de auto slechts aangedreven op zijn voorwielen. De ´Outdoor Line´ is gericht op de meer actieve bestuurder. Meer bumperwerk en wat ruigere accenten onderstrepen dit. De SX4 als ´Outdoor Line´ wordt geleverd met vierwielaandrijving. Als bestuurder heb je de keuze uit drie standen; 2WD, 4WD Auto en 4WD Lock. Die laatste is geschikt voor de ongebaande wegen, zandbakken en modderpoelen.
 
Drie motoren
Suzuki zal de SX4 leveren met drie motoren waarvan twee benzinemotoren en één diesel. Het gamma start met de 1.5 (99 pk). De 1.6 is voorzien van VVT-techniek en levert een vermogen van 107 pk. De 120 pk sterke dieselmotor meet 1.9 liter inhoud en heeft de beschikking over 280 Nm aan koppel. De dieselmotor wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesbak.
 
Voorjaar 2006
Nadat de SX4 tijdens de Autosalon van Genève zijn werelddebuut beleeft, staat de auto in het voorjaar van 2006 bij de dealers. De prijzen, uitvoeringen en technische gegevens zullen tegen die tijd bekend gemaakt worden.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Suzuki SX4 mist scherpe randjes

Autonieuws
Nieuwe Suzuki SX4 mist scherpe randjes
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki SX4 verkrijgbaar vanaf € 17.999,-

Autonieuws
Nieuwe Suzuki SX4 verkrijgbaar vanaf € 17.999,-
> Artikel lezen

S-Cross Concept voorbode nieuwe crossover

Autonieuws
S-Cross Concept voorbode nieuwe crossover
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Suzuki S-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.