Autonieuws

Wat zou jij doen met 30 miljoen?

Deze auto's koopt Remco als hij de Staatsloterij wint

Hebben jullie oudejaarsloten? Wij wel! Gewoon voor de voorpret natuurlijk, want er is weinig leukers dan fantaseren over wat je met 30 miljoen euro zou kopen. Autowereld.com-redacteur Remco Slump heeft alvast vijf droomauto’s uitgezocht. Als er op 31 december niet weer een rijksdaalder op zijn lot valt, staat hij de dag erna bij de dealer.

Deze auto's koopt Remco als hij de Staatsloterij won

Alpina B3 Biturbo

Ik heb het geluk gehad dat ik in vijf verschillende Alpina’s heb mogen rijden en allemaal waren het ultieme reiswagens. Deze B3 Biturbo wordt dan ook mijn daily driver. Hij is ruim, comfortabel, snel en ingetogen. Ik bestel hem in het Alpina Grün, zonder die lelijke striping, maar mét de typeaanduiding achterop. Anders wordt hij wel érg anoniem … 

Deze auto's koopt Remco als hij de Staatsloterij won

BMW 850CSi

Doe maar een brandweerrode, zoals ik hem vroeger in autobladen zag staan. Want dit is onvervalst jeugdsentiment. Door de ogen van mijn vijftienjarige zelf was de BMW 850CSi de mooiste auto ooit gemaakt. Inmiddels heb ik erin gereden en dat viel niet tegen. Er gaat niets boven een 5,6-liter atmosferische V12 en een handgeschakelde zesbak.

Deze auto's koopt Remco als hij de Staatsloterij won

Lancia 037

De Lancia 037 wordt het begin van een verzameling. Als op oudejaarsavond mijn lotnummer het winnende blijkt te zijn, start ik een zoektocht naar Groep B-homologatiespecials. De Lancia is de eerste omdat ik hem gewoon zo ontzettend fraai vind. Daarna volgen de Audi Sport Quattro, Ford RS200, Peugeot 205 Turbo 16 en Citroën BX 4TC. 

Deze auto's koopt Remco als hij de Staatsloterij won

McLaren 720S

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me kapot zou schamen als ik in een supersportwagen zou rijden. Want zeg nou zelf, je kunt je in Nederland toch niet vertonen in zo’n aanstellerig apparaat? En toch moet er een McLaren 720S in mijn verzameling. Gun me een uitspatting. Ik heb hem in mijn hoofd al samengesteld: donkergroen metallic met goudkleurige sterwielen.

Deze auto's koopt Remco als hij de Staatsloterij won

Porsche 911 Cabriolet

Twee vliegen in één klap. Ik wil een Porsche 911, maar ook een cabriolet, dus neem ik de nieuwste Neunelfer. Want het is een cliché omdat het waar is: de 911 is de allerbeste allround sportwagen op de markt. Een Turbo, GT3 of GT3 RS is veel te gek. Aan een 'simpele' 911 Carrera met 385 pk en achterwielaandrijving heb ik meer dan genoeg.

Remco Slump
Door Remco Slump

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers