Autonieuws

Wat haten Amerikanen minder: handgeschakelde of elektrische auto’s?

Amerikanen zijn een raar volk. Ook op autogebied. Ze houden niet van auto’s met een handbak en elektrische auto’s blieven ze ook al niet. Maar er is een verandering gaande: meer mensen kopen een EV dan een handgeschakelde auto.

Wat haten Amerikanen minder: handgeschakelde of elektrische auto’s?

In het derde kwartaal van 2019 koos slechts 1,1 procent van de Amerikaanse autokopers voor een auto met handbak, terwijl een whopping 1,9 procent voor een volledig elektrische auto opteerde. Dit leuke weetje hebben we te danken aan Driving.ca.

Alle Amerikanen aan de automaat

De populariteit van de handgeschakelde transmissie daalt al bijna honderd jaar op rij. Dat de auto met handbak in de verkoopgrafiek onder de EV duikt, heeft te maken met het verdwijnen van meerdere compacte sedans. Daar gaan je betaalbare auto’s met handbak. Wat er overblijft, zijn de sportieve modellen met een hoog prijskaartje.

De kans is groot dat het marktaandeel van de EV in de Verenigde Staten verder zal groeien met de komst van de elektrische Ford Mustang.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers