Tata: 'Neehee, Jaguar Land Rover staat niet te koop!'

Tata: 'Nee, Jaguar Land Rover staat niet te koop!'

Moederbedrijf Tata wil niet van Jaguar Land Rover af. Wel gaat het Indiase conglomeraat op zoek naar een partner voor zijn Britse zorgenkindje, zodat de ontwikkelingskosten omlaag kunnen.

"We gaan [Jaguar Land Rover] niet verkopen", zei Tata-topman Natarajan Chandrasekaran tegen het persbureau Bloomberg. Hij gaf daarentegen wel toe dat Jaguar Land Rover op dit moment moeilijke tijden doormaakt. De verkopen op de Chinese markt zijn begin dit jaar ingestort. En ook op andere markten hebben Jaguar en Land Rover het moeilijk, onder meer door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, de Brexit-onzekerheid en de afnemende populariteit van diesels.

In de kosten snijden

"We moeten kijken wat de juiste modellenportfolio is", zei Chandrasekaran, "en van welke auto's we elektrische voertuigen moeten gaan maken. Bovendien moeten we in de kosten snijden." En dat laatste is waarom Tata graag een partner voor Jaguar Land Rover zou willen hebben; een andere fabrikant waarmee onder meer de ontwikkelingskosten kunnen worden gedeeld.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Diep in de rode cijfers

Tata kocht Jaguar Land Rover in 2008 van Ford. In de tien jaar daarna stegen de verkopen van beide merken behoorlijk, met name door de introductie van nieuwe modellen. Echter, sinds 2017 heeft Jaguar Land Rover met tegenslag te maken. De fabrikant had veel geïnvesteerd in dieselmotoren, die inmiddels uit de gratie zijn geraakt. Jaguar Land Rover staat diep in de rode cijfers. Vorig jaar maakte het bedrijf 4 miljard euro verlies.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties