Autonieuws

Volkswagen Golf 8

Nieuwe Golf: Volkswagen kan de spanning zelf ook niet aan

De nieuwe Volkswagen Golf (2019) is een van de spannendste primeurs van 2019, maar staat níet op de IAA in Frankfurt. Volkswagen staat desondanks te popelen om hem te onthullen en stuurt vast een teaser de wereld in.

Nieuwe Golf: Volkswagen kan de spanning zelf ook niet aan

De Volkswagen Golf is inmiddels toe aan de achtste generatie, er zijn sinds zijn introductie in 1974 meer dan 35 miljoen exemplaren gebouwd. De nieuwe Volkswagen Golf 8 heeft drie pijlers: elektrische aandrijving (mild hybrid), connectivity (communicatie met andere auto's) en online services. Dat is meteen alles wat we weten: Volkswagen houdt de andere specificaties nog geheim.

De Golf komt najaar 2019

Achter de zebraprint gaan bekende lijnen schuil. Dat is niet zo gek, de Volkswagen Golf 8 verandert nooit radicaal van uiterlijk. Wie een oogtest wil doen: probeer in de zwart-witte strepen het woord GOLF te ontdekken. De details zijn nog niet te zien, maar ontwerper Klaus Bischoff meldt dat de komende generatie "een eyecatcher" is. Het doek gaat najaar 2019 van de nieuwe Volkswagen Golf, pas na de IAA. Geen zin om zo lang te wachten? Deze foto's geven je al heel veel meer beeld.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers