Autonieuws

VDL Nedcar

Waarom VDL Nedcar weer banen moet schrappen

Het gaat niet goed in autoland. En dat merkt ook VDL Nedcar. De Nederlandse fabrikant in het Limburgse Born heeft te maken met dalende productievolumes – Nedcar bouwt enkele Mini-modellen en de BMW X1 voor de BMW Group – en moet wederom mensen ontslaan.

VDL Nedcar moet mogelijk meer banen schrappen dan gedacht

Eerder dit jaar moesten al 1000 tijdelijke medewerkers hun biezen pakken en nu gaan er mogelijk nog 600 extra banen verdwijnen. Er werken zo'n 5600 mensen bij Nedcar. Volgens een woordvoerder gaat het personeelsbestand waarschijnlijk naar 5000, waarbij het wederom de tijdelijke krachten zijn die moeten afvloeien.

Sneller gedaald dan gedacht

Nedcar zegt niet te weten wat de nabije toekomst gaat brengen. Het bedrijf bouwt de BMW X1, Mini Countryman, Mini hatchback en Mini Cabrio, waarvan de te produceren aantallen de laatste tijd sneller zijn gedaald dan gedacht. Later dit jaar wordt pas duidelijk hoeveel auto's BMW Group in 2020 wil laten bouwen.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers