Autonieuws

Topper: BMW Z4 M Roadster

Na lang wachten komt BMW eindelijk met een M-uitmonstering van de Z4 Roadster. De door BMW M ontwikkelde Z4 M Roadster wordt aangedreven door een 343 pk sterke zes-in-lijn motor die een sprint naar 100 km/h in 5,0 seconden mogelijk maakt.

Het werd tijd dat BMW weer met een M-versie van haar sportieve Roadster zou komen. In 1997 kwamen de Duitsers met de Z3 M Roadster. De auto was enorm populair, vooral bij liefhebbers. Maar BMW beloont het wachten en komt in het voorjaar van 2006 met de Z4 M Roadster.
 
M-uiterlijk
De auto profiteert meteen van het gewijzigde uiterlijk van de Z4 Roadster. Dat is bij de M-versie nog extra uitgedost. De voorbumper wordt gekenmerkt door een flinke voorbumper met grote luchtinlaten. Aan de zijkant zien we een M-logo op de zijschermen en de achterkant wordt gedomineerd door de vier vuistdikke uitlaatpijpen die kenmerkend zijn voor BMW´s M-modellen. De enorme 18 inch lichtmetalen wielen in dubbelspaaks design zijn uitsluitend voorbehouden voor de Z4 M Roadster. Datzelfde geldt voor drie exterieurkleuren. Vijf andere kleuren waarin de M-uitvoering leverbaar is zijn ook voor de andere Z4-modellen een optie.
 
M-interieur
In het interieur zien we op het stuurwiel, de klokkenwinkel, de pookknop, de stoelen en de intaplijsten het M-logo terug. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige en sportief uitziende materialen. De ventilatieroosters, deurgrepen en knopjes van climate control zijn afgewerkt met aluminium. Het interieur is leverbaar in vier verschillende kleuren, twee soorten leer voor de stoelbekleding en drie exclusieve materialen voor het dashboard. Het stoffen cabriodak opent en sluit met een druk op de knop in 18 seconden. De Z4 M Roadster is tevens uitgerust met een afstandsbediening om het dak te openen en sluiten.
 
343 pk zescilinder
Waar het allemaal echt om draait is de motor van deze Roadster. Onder de lange motorkap van de Z4 M Roadster ligt de 3.2 liter zescilinder benzinemotor afkomstig uit de M3. De zes-in-lijn motor levert een vermogen van 343 pk en een koppel van 365 Nm. De motor kan een maximaal toerental van 8.000 toeren per minuut aan. Voor de cijferfreaks onder ons; het vermogen per liter is 106 pk en elke pk hoeft maar 4,1 kg mee te sleuren. Het resultaat vertaald in prestaties: 0-100 km/h in 5,0 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. Een tussensprintje van 80-120 km/h in in de vierde versnelling binnen 5,0 seconden een feit.
 
Keramische schijfremmen
Geheel volgens BMW-traditie en horende bij een sportauto als deze wordt het vermogen overgebracht op de achterwielen. Een Variable M Differential Lock zorgt voor extreem goede grip, met name bij het uitacceleren van een bocht. Het systeem is bekend van de M3. Eveneens van de M3 afkomstig is het keramische remsysteem. Dat vindt zijn oorsprong in de autosport.
 
Voorjaar 2006
BMW gaat de Z4 M Roadster leveren vanaf het voorjaar van 2006.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.