Autonieuws

Mercedes B-klasse politie

Hardere vering en meer bergruimte voor politie-Mercedessen

Politie-agenten die klaagden over de te zachte vering van de Mercedes B-klasse, moeten niet meer zeuren. Mercedes heeft het onderstel van de politiewagens aangepast en ook is er extra bergruimte voor het dienstwapen van de dienders gecreëerd.

Hardere vering en meer bergruimte voor politie-Mercedessen

De belangrijkste klacht was dat het onderstel van de Mercedes B-klasse (van de vorige generatie) te week was. Dat uitte zich vooral bij spoedjes in de bebouwde kom, waarbij de agenten met hoge snelheid verkeersdrempels moesten trotseren. Daarbij schuurde de auto soms met zijn buik en andere laag liggende onderdelen over het wegdek.

Middenconsole B-klasse versmald

Het gebrek aan bergruimte heeft Mercedes opgelost door de middenconsole te versmallen. Hierdoor kunnen de agenten hun dienstwapen nu wél goed kwijt. Een hele opluchting voor de surveillerende politiemannen- en vrouwen. Nu hoeven ze onderweg niet meer de hele tijd noodgedwongen met hun knuppel en pistool te spelen.

Betere verlichting

Een derde dingetje waarover werd geklaagd, betrof de werkverlichting op het dak. Deze bleek onvoldoende om bij nacht en ontij dieven, wildplassers en ander gespuis mee op te sporen. Een verbeterde verlichting moet ook dit probleem uit de weg ruimen.

Volgens de korpsleiding is met de updates aangetoond dat de klachten van het personeel serieus zijn opgepakt. Met ons vraagt de leiding zich wel af hoe serieus de betrokken proefpersonen het testen van de B-klasses heeft opgevat vóórdat de ze werden besteld. Overigens wordt niet vermeld of de vastgelijmde schakelflippers ook zijn losgeweekt.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers