Autonieuws

Porsche 911 Speedster

Porsche 911 Speedster krijgt een editie vol weemoed

De Porsche 911 Speedster is nog maar net onthuld of Porsche komt al met een speciale editie. Om je Speedster te laten drenken in nostalgie én om de Porsche-bankrekening te spekken, kun je hem kopen met het optionele Heritage Design Pakket.

Porsche 911 Speedster krijgt een editie vol weemoed

Was vroeger alles beter? Sommige dingen wel. Daar speelt Porsche handig op in. De 911 Speedster, nog maar net onthuld op de autoshow van New York, is te krijgen met een Heritage Design Pakket. Met de kleur en de details verwijst Porsche naar een succesvol raceverleden. Het begint al met de kleur: GT-zilver metallic. De voorbumpers en de spatborden hebben dan weer een specifiek wit nostalgisch design. De witte afbeeldingen in 'gumball'-stijl op de portieren en bagageklep vóór zijn geïnspireerd op de Porsche 356-modellen, die destijds door de eigenaren zelf werden versierd als ze aan races deelnamen.

Zilverkleurige wielen

Ook de wielen werden onder handen genomen: ze zijn gespoten in platina zijdeglans en kunnen ook in zilver worden besteld. De bagageklep en de velgen zijn voorzien van een historisch Porsche-wapen. Zwarte keramische remmen zijn standaard. Wie dán de auto nog niet herkent als speciale editie, moet kijken naar de Speedster-aanduidingen in goud op de achterzijde en aan weerszijden van de auto.

Goud in het interieur

Ook binnenin greep Porsche terug naar zijn verleden. De kuipstoelen zijn bekleed met cognackleurig leer en versierd met een historisch Porsche-embleem, dat in reliëf is verwerkt in de hoofdsteunen. De rugleuningen zijn uitgevoerd in de kleur van de auto, net als sommige interieurdelen. We speuren verder naar aparte details en ontdekken op het stuur een 12-uurmarkering in de kleur cognac. Tussen de stoelen zie je de vermelding van het nummer van de gelimiteerde oplage, met een gouden randje. Van de 911 Speedster worden maar 1948 exemplaren gebouwd.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Porsche 911 Speedster krijgt een editie vol weemoed
Porsche 911 Speedster krijgt een editie vol weemoed

Zoeken

Merk- & modeldossiers