Autonieuws

Volkswagen e-Golf

Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig

Volkswagen stuurt in Hamburg vijf speciale e-Golfs de weg op in het kader van een grootscheeps onderzoek naar autonoom rijden. Het uiteindelijke doel van deze Golfjes is dus om de bestuurder overbodig te maken. De praktijktests vinden plaats op een traject van drie kilometer lang en de vijf speciale e-Golfs zijn volgestopt met laserscanners, camera’s, ultrasone sensoren en radars.

Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig

Het gaat bij de test om autonoom rijden volgens niveau 4, oftewel verregaand autonoom rijden. De uiteindelijke doel is om autonoom rijden volgens niveau 5 mogelijk te maken. Dat wil zeggen, meerijden in de volledig zelfrijdende auto, waarin geen stuur nodig is en dus ook geen bestuurder.

Hyperactieve politiewagen

De zelfrijdende e-Golfs zijn uitgerust met 11 laserscanners, 7 radars en 14 camera's. Voor de onwetende verkeersdeelnemer zien ze eruit als hyperactieve politiewagens met 5 zwaailichten op het dak. Maar geen paniek, deze Volkswagen e-Golf is er dus niet op uit om nietsvermoedende automobilist op de bon te slingeren. Hij wil je op termijn hoogstens achter het stuur van je auto weg hebben.

e-Golf met vermogen van 15 laptops

Tijdens een gemiddelde praktijktest genereert alle apparatuur tot wel 5 gigabyte aan data per minuut. Dat red je niet met een gemiddeld laptopje. Vandaar dat er In de kofferbak van de e-Golfs is een computer is weggewerkt met de kracht van zo'n vijftien laptops. Die moet bliksemsnel enorme hoeveelheden informatie verwerken over andere verkeersdeelnemers, kruisingen, geparkeerde auto's, voorrangssituaties, wegopbrekingen en rijbaanwisselingen.

Geen op hol geslagen e-Golfs

Ondanks al die geavanceerde apparatuur zet Volkswagen toch ook nog een testrijder achter het stuur van de speciale e-Golfs. Ze houden de werking van de systemen in de gaten en kunnen zo nodig ingrijpen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tijdens een bezoek aan Hamburg wordt aangevallen door op hol geslagen e-Golfs.

Volledig autonoom rijden nog ver weg

De uitkomsten van het testprogramma in Hamburg worden gebruikt voor verdergaand onderzoek. Wetenschappers verwachten dat zelfrijdende auto's in de toekomst bijdragen aan minder files en een sterk verbeterde verkeersveiligheid. Maar voordat jij en ik écht overbodig zijn, moet niet alleen de wetgeving worden veranderd, maar moeten ook het wegennet, verkeerslichten, bruggen en dergelijke met hun omgeving kunnen communiceren. Dus voorlopig houden we de handen nog even aan het stuur.

Gert Wegman
Door Gert Wegman

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig
Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig
Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig
Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig
Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig
Deze Volkswagen e-Golf maakt jou overbodig

Zoeken

Merk- & modeldossiers