Autonieuws

BMW 2-serie Gran Coupé

Bevestigd: BMW 2-serie Gran Coupé

In januari lieten we je al de spyshots zien, maar nu is het definitief: BMW heeft de komst van de 2-serie Gran Coupé bevestigd. Alleen moet je nog wel even geduld hebben, want de compacte vierdeurs coupé wordt pas in november van dit jaar in vol ornaat aan de wereld getoond. Volgend jaar staat de 2-serie Gran Coupé ook in de Europese BMW-showroom.

Bevestigd: BMW 2-serie Gran Coupé

De Duitse merken zijn eersteklas gatenvullers. Als ze een hiaat in de markt ontdekken, dan springen ze erin. Of je nou naar de website van Mercedes of van Audi surft, ze hebben voor ieder wat wils. Tenzij je op zoek bent naar een compacte zesdeurs offroad cabrio-mpv met vleugeldeuren en straalaandrijving. Wie weet brengen we ze nog op een idee …

Compacte sedans: niet aan te slepen!

Compacte sedans zijn bij ons zeldzame verschijningen, maar de wereld houdt niet op voorbij de dorpsgrenzen van Lutjebroek. Mondiaal doet Audi uitstekende zaken met de A3 Limousine, Mercedes ziet naast de vierdeurs CLA Coupé zelfs volop kansen voor een meer conventionele sedanversie van de A-klasse. In Oost-Europa, Amerika en Azië wordt met dit soort auto's grof geld verdiend, en als er voor ons een premium-sticker op wordt geplakt, dan willen wij westerlingen er ook wel warm voor lopen.

BMW 2-serie Gran Coupé op LA Motor Show

Dat BMW nú pas zijn hengel in deze autovijver uitlegt, is dan ook verwonderlijk. Goed, in China rijdt een vierdeurs 1-serie rond, maar daarmee is dit land uniek. De spyshots lieten we je al eerder zien, maar BMW heeft nu bevestigd dat de wereld zich kan opmaken voor de presentatie van de 2-serie Gran Coupé, een compacte sedan die de Audi A3 Limousine en Mercedes CLA Coupé in de lichtmetalen wielen moet gaan rijden. Het duurt wel nog even voordat het laken van de 2-serie Gran Coupé getrokken wordt: zijn wereldpremière staat gepland voor de Los Angeles Motor Show in november. Pas volgend voorjaar staat-ie ook bij de BMW-dealer om de hoek in de showroom.

2-serie Gran Coupé krijgt ... voorwielaandrijving!

Als je bent geboren als BMW-adept, wees dan een gewaarschuwd mens. De BMW 2-serie Gran Coupé staat niet op de bodemgroep van de tweedeurs 2-serie Coupé en Cabriolet, maar op die van de 2-serie Active Tourer en Gran Tourer. Met andere worden: de 2-serie Gran Coupé krijgt … voorwielaandrijving. Het aanbod (dwarsgeplaatste) motoren is voor deze ruimtelijke modellen echter groot, dus wie BMW-waardige prestaties wenst, wordt heus niet teleurgesteld. Zo heeft de 225i xDrive Active Tourer bijvoorbeeld een vermogen van 231 pk. Daar zouden wij wel raad mee weten!

Hoe gaat de BMW 2-serie Gran Coupé eruit zien?

Afgezien van een schriftelijke bevestiging van de komst van de 2-serie Gran Coupé, hult BMW zich nog in nevelen voor wat betreft de vormgeving van de auto. Bij het persbericht zat maar één foto en die laat nog heel veel aan de fantasie van de kijker over. Of heel weinig, het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt …

Igor Stuifzand
Door Igor Stuifzand

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Bevestigd: BMW 2-serie Gran Coupé
Bevestigd: BMW 2-serie Gran Coupé

Zoeken

Merk- & modeldossiers