Nieuwe vierzits Porsche Coupé komt in 2024

Nieuwe vierzits Porsche Coupé komt in 2024

Tenminste, we hebben sterke vermoedens, op basis van een gesprek dat onze collega’s van Auto Zeitung voerden met boardmember Detlev von Platen. Hij zei dat zo’n auto uitstekend in het gamma van Porsche zou passen.

Mercedes (S-klasse Coupé) en BMW (8-serie Coupé) hebben al lang fraaie sportcoupés in het gamma staan, die populair zijn bij vermogende klanten. Porsche zit ook niet stil en breidt zijn productiecapaciteit momenteel flink uit voor nieuwe modellen. Volgend jaar komt de Cayenne Coupé, in 2020 de elektrische sportwagen Taycan.

Nog een krabbel zetten

Detlev von Platen ziet nog mogelijkheden in het gamma en een chique coupé is een reële optie. "Ik ben ervan overtuigd dat zo'n auto goed bij Porsche zou passen", vertelde hij. En passant voegde hij toe dat ook CEO Oliver Blume zo'n coupé wel ziet zitten. De nieuwe coupé zou het achtste model van Porsche worden, alleen moeten Blume en Von Platen nog wel definitief hun handtekening onder het project zetten. Van de concurrent voor de BMW 8-serie zouden zeker 15 tot 20.000 auto's moeten worden verkocht om hem rendabel te maken.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties