Autonieuws

Voorbode nieuwe TT: Audi Shooting Brake Concept

Audi verrast in Tokyo met de Audi Shooting Brake Concept. Deze conceptcar van Audi is een voorbode van de nieuwe TT. De Shooting Brake is een 2+2 zits Coupé met relatief veel bagageruimte en sportieve prestaties.

De Shooting Brake Concept sluit geheel aan bij de nieuwe designtaal van Audi. Tevens is de conceptcar in lijn met andere conceptcars zoals de Nuvolari, Pikes Peak Quattro en Le Mans Quattro. Al deze modellen zien er realistisch uit en worden vroeg of laat in productie genomen. Het eerste resultaat hebben we gezien wij de Pikes Peak Quattro die als Q7 in productie gaat.
 
Bijzondere C-stijl
Audi´s jongste conceptcar is de Shooting Brake Concept. Hij toont duidelijk overeenkomsten met de TT en kan daarom wel eens als opvolger gaan gelden voor de TT. Van dat model gaan de jaren inmiddels tellen. De voorkant wordt gedomineerd door de single-frame grille. De vier Audi-ringen zijn dit keer niet in de grille gemonteerd, maar op de motorkap. De lijn van de spatborden toont overeenkomsten met de huidige TT. De achterkant is bijzonder van vorm. De knik in de C-stijl en de vrij bollende vorm van de kofferbak springen in het oog. De twee dikke uitlaatpijpen verraden dat er een krachtige motor onder de kap ligt.
 
Relatief veel interieurruimte
Volgens Audi biedt de Shooting Brake Concept relatief veel interieurruimte. De auto is 4,18 m lang, 1,84 m breed en 1,35 hoog. Alle vier de inzittenden hebben voldoende hoofd- en beenruimte. De kofferbak meet 255 liter inhoud. Door de achterbank neer te klappen ontstaat 755 liter bagageruimte. De voorstoelen zijn laag geplaatst voor een sportieve zit, maar ook voor veel hoofdruimte. De toegang tot de achterbank is ruim dankzij de easy entry voorstoelen.
 
Nieuw MMI-systeem
Het dashboard is duidelijk Audi. Overzichtelijkheid en strak design overheersen. Het stuur is in stijl met de Audi RS4 en afgeplat aan de onderkant. De middenconsole is afgewerkt in dezelfde witte kleur als het exterieur van de Shooting Brake. Het multifunctionele display op de middenconsole herbergt onder meer een DVD-systeem, navigatiesysteem, radio en diverse andere functionaliteiten in de auto. Het MMI-systeem werd opnieuw onder de loep genomen en verbeterd. Tevens kan het TFT-scherm worden gebruikt als touchscreen waardoor de bediening nog sneller en simpeler is. Tussen de radiatorroosters is een extra display opgenomen. Daarin zien we een secondeteller.
 
3.2 V6 250 pk
Voorin de Shooting Brake ligt een 3.2 liter V6 benzinemotor. De motor levert een vermogen van 250 pk en een koppel van 320 Nm (tussen 2.500 en 3.000 tpm). Daarmee is de Shooting Brake in staat om de sprint naar 100 km/h in zes seconden af te leggen. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Het vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak overgebracht op alle vier de wielen. Hiervoor maakt Audi uiteraard gebruik van haar Quattro-systeem.
 
Productieplannen onbekend
De Shooting Brake Concept is een - de naam zegt het al - conceptcar. Directe productieplannen zijn er dan ook niet maar Audi laat wel weten dat veel van haar conceptcars het productiestadium halen. De Shooting Brake is waarschijnlijk een voorbode voor de nieuwe Audi TT.

Gerelateerde artikelen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.