Autonieuws

Dodge Nitro komt in 2006 naar Europa

Dodge heeft bekend gemaakt dat de Nitro in productie zal gaan. Halverwege 2006 zal de Nitro leverbaar zijn als 2007-model. De Nitro is de eerste middelgrote SUV van Dodge en het model zal ook naar Europa komen.

Op de California International Auto Show bevestigde de Chrysler Group dat de middelgrote SUV Dodge Nitro in productie genomen wordt. De auto komt in het modeljaar 2007 uit en wordt de eerste middelgrote SUV voor Dodge waarmee het merk zijn huidige aanbod van personenauto’s, volumewagens, vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen en een grote SUV vervolledigt. De Dodge Nitro is gebaseerd op het concept Dodge Nitro die in februari 2005 op de Chicago Auto Show onthuld werd.
 
Internationale expansie
Het concept Dodge Nitro staat samen met het concept Dodge Caliber symbool voor de internationale expansie van het merk. Beide modellen belichamen het gedurfde en krachtige karakter van Dodge alsook diens knowhow. Zowel de Dodge Nitro als de Dodge Caliber zullen op de markten buiten Noord-Amerika aangeboden worden.
 
Unieke vormgeving
De unieke vormgeving van de Dodge Nitro is onderscheidend in het segment van de middelgrote SUV’s. De hoekige lijnen en de grote carrosserie bezorgen de auto een gespierd karakter. Het ruime interieur van de Dodge Nitro dat veel plaats voor zowel passagiers als bagage biedt, is bijzonder praktisch en flexibel. In het interieur roepen accenten in chroom, zilver en rood een dynamische sfeer in het leven. De Nitro die vijf zitplaatsen telt, is ontworpen met het oog op klanten die een aparte stijl, sportieve prestaties en een grote gebruikssoepelheid wensen.
 
Dodge komt naar Europa
Vanaf 2006 zal Dodge beginnen aan een opmars buiten de Verenigde Staten. Met onder meer deze nieuwe Nitro en de Caliber gaat Dodge proberen marktaandeel te veroveren in andere werelddelen.

Gerelateerde artikelen

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Stoere SUV: Dodge Nitro van StarTech

Tuning & styling
Stoere SUV: Dodge Nitro van StarTech
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.