Autonieuws

Pittoresk dorpje flitst 58.586 hardri...

Pittoresk dorpje flitst 58.586 hardrijders in 2 weken

Als er een Guinness World Record voor de hoogste boetedichtheid zou bestaat, dan maakt dit Italiaanse gehucht een serieuze kans.

Pittoresk dorpje flitst 58.586 hardrijders in 2 weken
Je kan in een land als Nederland niet om flitspalen heen. Duizenden staan er. Op plaatsen waar wel eens te hard gereden wordt, maar uiteraard ook op veel willekeurige locaties. Maar niet elke overheid plant die dingen met evenveel gusto. In Italië zijn ze bijvoorbeeld nog een zeldzaamheid. Waar er sinds kort wél een staat, is in het dorpje Pieve di Teco. Daar wonen amper 120 zielen, maar er passeert evengoed een hoop verkeer. En dat rijdt te hard. Dat vinden niet alleen de bewoners, gezien het aantal snelheidsboetes dat er tijdens de eerste week werden uitgeschreven.

Dapper

De flistpaal betrapte niet honderden of duizenden bestuurders die het pedaal te diep intrapten, maar zo maar eventjes 58.568. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h, maar bijna iedereen rijdt er harder. Een tiental presteerde het om meer dan 100 km/h te laten opmeten en één bestuurder ging er zelfs doorheen met 135 km/h. Best dapper, gezien het traject waar sinds kort een flitspaal staat zeker niet kaarsrechts is. De burgemeester van het pittoreske Pieve di Teco verklaart dat hij 'hoopte dat de flitspaal vooral een ontradende functie zou hebben'. Misschien volgt dan nog zodra bij de snelheidsduivels de bon op de mat valt.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers