Autonieuws

Lotus Exige Espionage voor de geheim agent

Op het evenement ´Truly British´ presenteert Lotus een speciale uitvoering van de Exige. De Exige Espionage is ontwikkeld voor de ´geheim agent´ en is in samenwerking met kledingmaker Gieves & Hawkes ontworpen.

In het Engelse warenhuis Harrods wordt tot en met 15 oktober een tentoonstelling gehouden die in het teken staat van typisch Engelse dingen. Het ´Truly British Event´ is een perfecte gelegenheid voor Lotus om hun typisch Britse product extra onder de aandacht te brengen. De auto is ontworpen in samenwerking met Gieves & Hawkes. Deze Engelse kledingmaker heeft onder andere kostuums voor het Koninklijk Huis ontworpen en het bedrijf stamt al uit het begin van de 18de eeuw.
 
007
De auto is ontworpen met als thema ´Espionage´ ofwel geschikt voor de geheim agent. Associaties met 007 komen daarbij onvermijdelijk naar boven. Dat komt mede door het feit dat Lotus ooit een Esprit heeft geleverd voor de James Bond film ´The Spy Who Love Me´. Speciaal voor de geheim agent heeft Gieves & Hawkes een maatpak ontworpen. Het beste van twee werelden wordt op deze manier gecombineerd in de Exige ´Espionago´.
 
Navy Blue
Technisch is er aan de Exige niets veranderd. De 189 pk sterke 1.8 is ongewijzigd gebleven. Daarmee is de Exige in staat om in 13,2 seconden naar 160 km/h te sprinten. Het exterieur en interieur zijn wel grondig aangepast. De carrosserie van de Exige is gespoten in Navy Blue met een subtiel aantal streeptjes in een lichtere kleur blauw. De wijzigingen in het interieur zijn opvallender. De bekleding van de stoelen en de deurpanelen is gemaakt van hetzelfde materiaal als het spionnenpak van Gieves & Hawkes. Het dashboard is bekleed met hetzelfde materiaal maar daaronder zit wol en is daarmee vergelijkbaar met het materiaal van de voering van het pak. De achterkant van de stoelen is eveneens bekleed met wol en de vloermatten zijn gemaakt van leer.
 
Prijs
De Lotus Exige ´Espionage´ is na afloop van het ´Truly British Event´ te koop voor een bedrag van £39,995,-.

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.