Autonieuws

Hyundai i30 N Option Concept

Hyundai i30 N etaleert racy goodies

Niets dan lof kreeg Hyundai voor haar allereerste hot hatchback, de i30 N. Wie echter vindt dat die er te discreet uitziet, kan voortaan gaan shoppen in het nieuwe assortiment aan N-opties. De i30 N Option Concept etaleert ze gedurende de Autosalon van Parijs.

Hyundai i30 N etaleert racy goodies
Doeltreffende benaming, dat Hyundai i30 N Option Concept. Je weet eigenlijk meteen wat het doel van de auto is, namelijk het showen en promoten van zaken waarvoor men dieper in de buidel zal moeten tasten. Maar dat is voor een goed doel, aldus Hyundai. Want diverse N-accessoires zouden bijdragen aan een verhoogde sportieve van de i30 N. Extra pit voor de motor schittert echter door afwezigheid.

Shop till oyou drop

Het i30 N-optieconcept bevat niet minder dan 25 extra componenten voor binnen- en buitenzijde. Er is bijvoorbeeld een koolstofvezel achtervleugel, een motorkap met luchtdoorstroomopeningen uit hetzelfde kostbare materiaal, een uitlaatlijn met vier spruitstukken, en er zijn speciale 20-inch velgen met semi-slick-banden (ideaal voor trackdays). Aan de binnenzijde kan je dan weer gek doen met onder andere een stuurwiel bekleed met Alcantara, sierlijsten in carbon en sportpedalen.

Afkijken bij M

Hyundai is van mening dat de i30 N middels een apart accessoirepalet bij nog meer mensen in de smaak zal vallen. De sportieve letter(s) van andere merken hebben er immers ook veel succes mee. De M van BMW bijvoorbeeld. Geen toeval, denken we, gezien BMW's voormalige M-baas Albert Biermann door de Koreanen werd gestrikt om het Hyundai N een richting te geven.
Redactie
Door Redactie
Hyundai i30 N etaleert racy goodies
Hyundai i30 N etaleert racy goodies
Hyundai i30 N etaleert racy goodies

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers