Autonieuws

Nieuwe dieselmotor voor BMW 5-serie

BMW presenteert met de BMW 520d een nieuwe basis voor het gamma. Een model dat een passende oplossing biedt aan veelrijders die per kilometer minder willen betalen maar wel een 5-serie willen rijden.

Nu de brandstofprijzen alsmaar verder stijgen, introduceert BMW een nieuw model dat een lagere kilometerkostprijs weet te combineren met de kernwaarden van BMW. De nieuwe BMW 520d heeft een aantrekkelijke aanschafprijs en een gunstig brandstofverbruik en speelt daarmee in op de behoefte van de markt. Hiermee mag de titel ‘Zakenauto van het Jaar 2005’met recht op de 5-serie worden geplakt.

2.0 liter dieselmotor
De nieuwe BMW 520d heeft een 2.0 liter dieselmotor met variabele turbo die 163 pk en 340 Nm koppel levert. Deze motor combineert prima prestaties met een brandstofverbruik van slechts 5,9 l/100km. Dankzij dit verbruik en een geringe uitstoot van schakedelijke stoffen (en een standaard roetfilter) krijgt de 520d het energielabel B. De 520d doet geen concessies aan de prestaties. De auto accelereert in 8,6 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 223 km/h.
 
Business-uitvoering
De 520d Business heeft een complete standaarduitrusting met onder andere Dynamic Stability Control, Brake Force Display, automatische airconditioning, i-Drive en een multifunctioneel stuurwiel. De prijzen van de 520d Sedan beginnen bij € 48.500,– en van de Touring bij € 51.900,–. De leaseprijs van de 520d start bij € 949,– op basis van Operational Lease voor een periode van 48 maanden en 20.000 km per jaar, exclusief BTW en brandstof.

Business Line
De BMW 520d kan nog verder worden uitgebreid met de Business Line uitvoering. Hiermee wordt de 5 Serie gecompleteerd met de meest gewilde opties zoals een alarmsysteem, navigatiesysteem en Bluetooth telefoonvoorbereiding. De Business Line kost € 1.995,– extra.

Gerelateerde artikelen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.