Autonieuws

Audi e-tron

Audi e-tron nu eindelijk officieel gepresenteerd

De Audi e-tron is de start van een elektrisch offensief, heeft een actieradius van 400 kilometer en in ons land bedraagt de vanafprijs 84.100 euro. Dit is eindelijk de productieversie.

Audi e-tron met sterk elektrisch hart
De e-tron is het eerste volledig elektrisch aangedreven productiemodel van het merk, maar dat zal niemand zijn ontgaan. Het Duitse merk nam San Francisco als podium voor de wereldpremière van de SUV. Daar werden tal van vragen beantwoord. De lichtgrijze grille is een verwijzing naar de hoogvoltage-technologie. De SUV wordt aangedreven door twee krachtige vrijwel geruisloze elektromotoren. De vierwielaandrijving verloopt elektrisch. Een nieuwe generatie quattro draagt zorg voor optimale tractie en dynamiek. Het batterijsysteem ligt laag in de auto.

Energie terug

Ook werd geventileerd dat bij meer dan 90 procent van alle afremacties de Audi e-tron alleen via de elektromotoren energie terug wint door nagenoeg uitsluitend op zijn motoren af te remmen. Het volledige recuperatiepotentieel wordt benut met het elektrohydraulische remsysteem. Audi is de eerste fabrikant die een dergelijk systeem in een elektrisch aangedreven productiemodel gebruikt.

Aerodynamica

Een van de highlights is ook het gebruik van de Audi virtual mirrors (optioneel). Deze buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en tillen digitalisering naar een compleet nieuw niveau. Over ruimte is Audi kort: vergelijkbaar met andere Audi-topmodellen. Verder veel techniek die bekend in de oren klinkt maar net even wat verfijnder is. Zo geeft de navigatie geschikte laadpunten aan. De eerste leveringen in Europa staan voor begin 2019 gepland. Bestellen vanaf 22 november. De e-tron wordt geproduceerd in Brussel.

Ben je benieuwd naar alle details over de Audi e-tron? In ons e-tron dossier staan tal van artikelen over het model.
Redactie
Door Redactie
Audi e-tron met sterk elektrisch hart
Audi e-tron met sterk elektrisch hart
Audi e-tron met sterk elektrisch hart
Audi e-tron met sterk elektrisch hart

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers