Autonieuws

Porsche & Rimac

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Enkele jaren geleden zette het kleine, maar ingenieuze Rimac gevestigde fabrikanten van vrij traditionele super- en hypercars in hun hemd. Met de Concept_One, een geheel elektrisch aangedreven bolide met +1.000 pk en een zeer indrukwekkende techniek. Onlangs werd dat nog eens dunnetjes over met de nog sterkere Rimac C-Two en hierna wist Porsche het zeker: het jonge Kroatische merk verdient diens steun en toeverlaat voor een glorieuze toekomst.

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche
Zo gezegd, zo gedaan. Porsche heeft zich namelijk ingekocht bij Rimac Automobili. Voor 10% van diens bedrijfsaandelen. Een slimme zet van de Zuffenhausers. Zelf hebben de Duitsers immers de elektrische Taycan in het vat zitten, tot voor kort bekend onder de naam Mission E.

Met het verkrijgen van een bedrijfsbelang krijgt Porsche inzage in de geniale denktank van de pas 30-jarige Mate Rimac, en dat kan goed van pas komen. Rimac imponeert namelijk niet alleen met ziekelijk snelle, fluiterstille auto's maar weet ook te overtuigen op andere technieken rond elektrificatie, zoals snellaadsystemen. Ook daarin is Porsche geïnteresseerd, nadat 'perfectionist' Christian von Koenigsegg eerder al bij Rimac aanklopte met het vraag of de Kroaten de elektrische systemen voor de Regera willen leveren. Kortom, in de pas 10 jaar dat Rimac bestaat wordt het beschouwd als een serieuze speler.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers