Autonieuws

NXT 360 volgt Humvee op, maar komt als mosterd

Ruim drie decennia was de MMMWV, beter bekend als de Humvee, het paradepaardje van het Amerikaanse leger. Stoer, masculien en onverwoestbaar. Althans, voor het oog. Want eigenlijk was de iconische legerauto best een softie. Dat wist bouwer AM General, dat wist de doorsnee zandhaas, dat wist men in het Witte Huis. Die laatste besloot dan ook betere bescherming voor z'n grondsoldaten te kiezen in de vorm van de Oshkosh JLTV. Drie jaar geleden al. De verbeterde NXT 360 komt dus te laat.

Miljarden heeft AM General verdiend aan de jarenlange Humvee-deal met de Amerikaanse overheid. Toen dat medio 2015 nagenoeg ophield was dat dan ook eventjes slikken voor de General Motors-dochter dat zich expliciet richt op legervoertuigen en andere militaire oplossingen. Alsof het bedrijf toen pas wakker werd geschud. Te laat, want de Amerikaanse soldaat is inmiddels dikke maatjes met de JLTV. Niet zo gek, want in tegenstelling tot de Humvee incasseert die wel een kogelregen uit een AK47 of een laffe bermbom.

Dat laatste kan de NXT 360, die als een soort Humvee 2.0 is gepresenteerd in Parijs, nu ook trouwens. En meer. Maar of het Amerikaanse leger nog terug wil naar z'n icoon? Allicht heeft de NXT 360 meer kans van slagen bij drugsheren, guerrillastrijders, militanten of Arnold Schwarzenegger.

Gerelateerde artikelen

De 17 wildste creaties op de 2014 SEMA Show!

Tuning & styling
Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR
> Artikel lezen

DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden

Tuning & styling
DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden
> Artikel lezen

Hummer H1 komt terug als bouwpakket

Autonieuws
Hummer H1 komt terug als bouwpakket
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.