Autonieuws

BMW inductieladen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

De op een na grootste wens van veel EV-rijders is eindelijk beschikbaar: het draadloos kunnen opladen van hun elektrische auto. Vereiste is wel dat ze BMW gaan rijden, dat de primeur heeft.

BMW pakt primeur met draadloos opladen
Wens nummer één van zowat iedere EV-rijder is natuurlijk een veel grotere actieradius dan de 200 à 250 kilometer die de gemiddelde elektrische auto nu biedt. Bij de nieuwste generatie EV's begint het er al meer op te lijken, en de volgende hoop is gevestigd op meer technisch gemak om de accu's telkens weer vol te krijgen voor de volgende rit. Elke keer de stekker insteken en hem er bij het vertrek weer uithalen is namelijk zo'n gedoe. Een draadloos laadsysteem kan dat verhelpen. BMW is de eerste fabrikant die zo'n draadloos oplaadsysteem beschikbaar stelt, en wel op de 530e iPerformance. Geen EV zowaar, maar een plug-in hybride.

Grondstation

Het systeem maakt gebruik van een grondstation dat je in je garage of op je oprijlaan legt. Onderaan de auto zit een ontvanger. Het enige wat je hoeft te doen is boven het grondstation parkeren en de accu's van de 530e iPerformance zijn weer vol na zo'n 3,5 uur inductieladen.

Nederland voorin de rij

BMW levert het draadloze oplaadsysteem vanaf juli. Duitsland krijgt voorrang, maar al snel zal het ook verkrijgbaar zijn in de VS, Groot-Brittannië, Japan en China. Ook Nederland staat voorin de rij, aldus BMW.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers